Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Mignon
2x4 tojás
2x4 ek.liszt
2x4ek. cukor
ez egy adag piskóta,2 lap,de ezt lehet 4 darabba is vágni,akkor több fajtát csinálhatunk.
A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot. Sütőpapírral bélelt tepsiben ( ez kb. 35x24 cm-es) 180 fokon aranybarnára sütjük. Hasonlóképp járunk el a másik adag tésztával is, kivesszük a tepsiből és félretesszük.
2. Krém elkészítése:
Hozzávalók:
fél liter tej
60 gr vaníliás pudingpor ( 1,5 csomag)
15 dkg cukor
25 dkg Ráma
1 vaníliás cukor v. vanília esszencia
A szokásos módon megfőzzük a pudingot és hagyjuk kihűlni. Az edény tetejére tegyünk sütőpapírt, így nem fog bebőrösödni. A szobahőmérsékletű vajat robotgéppel dolgozzuk simára majd evőkanalanként adjuk hozzá a kihűlt pudingot és dolgozzuk csomómentesre.Ez az alapkrém
Én 3 féle mignont készítettem: citromost, csokist és kókuszost.
Citromos : a krémhez egy kis citromlét adtam,1 citrom reszelt héját, jól elkevertem. Az alsó piskótára locsoltam egy kicsi citromlevet, megkentem a krémmel és rátettem a tetejét.
Kókuszos: a krémhez kókuszreszeléket kevertem
Csokis:a pudingot csokis pudingból főztem,és még olvasztott csokit kevertem a krémhez.
a krémet a két lap közé töltjük,kissé lenyomatjuk,hogy szép egyenes legyen a teteje,hűtőben
megdermesztjük,és kb 5x5 cm kockára vágjuk. 1 kg fondant a bevonáshoz.
50 dkg cukrot 2 dl vízzel felfőzünk lassú tűzön. A cukor teljes olvadásáig állandóan kavargatva, hogy kristály mentes legyen.
|
|
Kőszeghy Anna írta 13 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyás leves, grízes tészta sárgabarack ...
Kőszeghy Anna írta 13 órája a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
József köszönöm szépen a hozzászólást!
Garáz József írta 1 napja a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
Anna Az unokám a brokkolit szereti Így nálunk is volt már ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
Mostanában sok brokkolis ételt készítek, mert nagyon ...
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Paradicsom leves, pirított kenyérkockával, ...
Kőszeghy Anna 5 napja új képet töltött fel:
szanto hajnalka írta 6 napja a(z) Szavarin képhez:
Nagyon fincsi ez a suti!Meg nem keszitetem de mar ra ...
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Szavarin képhez:
Éva köszönöm szépen! Még nem ettem ilyen sütit, de ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!