Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:25 dkg liszt,10 dkg vaj vagy margarin, 10 dkg cukor,2 tojássárga, 50 ml tejföl.
Citromkrém:350 ml tej, 10 dkg cukor,4 tojássárga. 4 dkg étkezési keményítő, 1 citrom és citromaroma, 2 tasak tejszínhabpor.
Hab:5 tojásfehérje, 30 dkg cukor
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk,kibélelünk vele egy kissebb méretű tepszit,úgy,hogy pereme is legyen.Készre sütjük és kivesszük a tepsziből.A tojásfehérjékből a cukorral kemény habot verünk,gűz felett még 10 percet kavargatjuk.Ugyanabba a tepszibe símítjuk amibe sült a tészta és 20-25 percig sütjük nyitott lerajtóval.
Közben elkészítjük a citromkrémet.A tojássárgákat kikavarjuk a cukorral ,keményítővel feltöltjük a tejjel és sűrűre főzzük majd lehűtjük.Belekavarjuk a citrom levét,héjját és a citrom aromát. Ez a krém még nem elég kemény, ezért beleszorjuk a 2 tasak tejszínhabport és mixerrel keményre kavarjuk.A krémet rásímítjuk a tésztára és befedjük a sült habbal.
Én teflon tepszit használok és a hab nagyon könnyen kiemelhető, nem kell se olajozni,se lisztezni a tepszit.
|
|
Garáz József írta 13 órája a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
Anna! Köszönjük szépen. Már tudod hogy ez igazi . Nem kell ...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Vegyes gyümölcsleves, roston sült ...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
József csodásan néz ki ez a finom reszelt alma!- és még ...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Almás lepény . {Saját termésű Éva almából} képhez:
József gratulálok! Nagyon finom lepényt sütöttetek! Én is...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!