Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Mézes krémes
hozzávalók 4 főre
Tésztához:
10 dkg porcukor
1 egész tojás + 1 tojás sárgája
5 dkg Rama
1 ek méz
1 kk. szódabikarbóna
30 dkg liszt
Krémhez:
1 l tej
2 cs tejszín ízű pudingpor
2 ek liszt
1 cs vaníliás cukor
3 tojássárgája
15 dkg porcukor
10 dkg vaj
Tetejére:
0,5 l hullala
1 cs vaníliás cukor
Elkészítés :
A porcukrot, a tojásokat, a margarint és a mézet gőz felett összemelegítjük a tésztához.
A szódabikarbónával összekavart liszttel összegyúrjuk.
2 lapot sütünk belőle zsírozott, lisztezett tepsi hátlapján.
A krémhez a tejet, a pudingport, a lisztet, a vaníliás cukrot és a tojássárgát sűrűre főzzük.
Állandó kevergetés közben kihűtjük.
A vajat a porcukorral habosra keverjük.
A két krémet összekavarjuk, majd a két lap közé kenjük.
Legalább egy éjszakát pihentetjük.
Másnap a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és a lap tetejére simítjuk.
Kockára szeleteljük, és tálaljuk.
sütési hőfok: 180°C
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 órája a(z) Csirkepörkölt kagylótésztával. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Ezt is nagyon...
Kőszeghy Anna írta 1 órája a(z) Pirított lebbencs leves. képhez:
Hmm! de jó ötletet adtál József! Finom lehetett!
Garáz József 7 órája új képet töltött fel:
Garáz József 7 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Paradicsom szósz sülthús sülthurka és főttburgonya. képhez:
József finom ebédetek volt! Mindent szeretek, ami a ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!