Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Töltött káposzta (Édesanyém recepje)
Hozzávalók kb. 12 személyre. (Ebből csak nagy adagban tudok igazán ízletes ételt készíteni.)
2, 5 kg savanyú káposzta, 1 db közepes nagyságú vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 2 l házilag befőzött paradicsomlé, vagy 2db 100 g-os sűrített paradicsom. 3 db első sertés köröm, 1 db hátsó sertés csülök, 1, 5 kg darált sertés hús. 20 dkg füstölt kolbász. 30 dkg rizs, 2 db egész tojás, só, 15-20 db egész bors, kevés egész kömény, 3 db babérlevél, 2 db szegfűbors, őrölt bors 3 db szárirtott csöves édes fűszerpaprika. Étolaj, liszt, őrölt piros paprika, a rántáshoz.
A káposztát, ha nagyon savanyú, kicsit kimosom. Egy megfelelő nagyságú edénybe belerakom (legjobb a 12-15 l-es) a káposzta felét, erre teszem, az alaposan megtisztított, darabolt sertés körmöket, csülköt, majd a káposzta másik felét is rárakom. Felengedem annyi vízzel, hogy bőven ellepje. A paradicsomlét is, az apróra vágott vöröshagymát, is hozzáadom. Fűszerezem, sóval, borssal, szegfűborssal, babérlevéllel, köménnyel, csöves paprikával. Kb. 1, 5-2 órát főzöm. Amikor a csülök, és a körmök már szinte teljesen puhák, akkor rakom bele a káposzta levélbe csomagolt töltelékeket, vagy gombócokat,(én, fele fele arányba szoktam, a családom fele így, fele úgy szereti) és a darabolt füstölt kolbászt. A darál húshoz, adom a jól megmosott rizst, a tojást, a zúzott fokhagymát, sózom, borsozom, és alaposan összekeverem. Elkészítem, a töltikéket, és vizes kézzel gombócokat formálok, és a forrásban lévő káposztába rakom. 30-40 percig főzöm. Ekkor vékony rántást készítek, meghintem őrölt pirospaprikával, és az ételhez öntöm. Jól összeforralom. Tálaláskor tejföllel is lehet ízesíteni.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 5 órája a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 20 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 20 órája a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Almás-birsalma leves, pirított máj krumplipürével.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Vadlazac tejszínes gombamártással képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Remélem jól ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!