Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Almás pite másképpen
Hozzávalók: 40 dkg liszt, 15 dkg zsír, 15 dkg porcukor, 1 tojássárgája, 1 sütőpor, 1 vaníliás cukor, egy kevés rizstej
A lisztet és a zsírt összemorzsoljuk, beletesszük a többi hozzávalót és annyi rizstejjel dolgozzuk össze, hogy könnyen formázható tésztát kapjunk.
1-2 órára a hűtőbe tesszük.
Közben az almát / kb. 1,5 kg /megreszeljük, összekeverjük kevés fahéjjal és egy kevés cukorral. Lazán kinyomkodjuk belőle az alma levét.
A tésztát 2 egyforma részre osztva kinyújtjuk, az alsó lapot ráfektetjük a sütőlemezre ,megszórjuk egy kevés darált dióval / vagy zsemlemorzsával/ , ráhalmozzuk az almát , a tetejére a másik kinyújtott lap kerül.
Lekenjük tojásfehérjével , megszurkáljuk több helyen villával.
150-170 fokon megsütjük.
Ez édesanyám receptje, én csak abban változtattam rajta, hogy a tésztába nem tejfölt , hanem rizstejet tettem.
Így is nagyon finom, omlós volt a tésztája.
|
|
burger eva 5 napja új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 1 hete itt:
vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok
Kőszeghy Anna írta 2 hete itt:
Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!
Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 3 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
ebbe énis szivessen belenyaltam volna nyami
Kőszeghy Anna írta 1 hónapja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldség krémleves, pirított ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!