Finomságok Konyhája: töltött kelkáposzta (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2118 fő
  • Képek - 9853 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2118 fő
  • Képek - 9853 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2118 fő
  • Képek - 9853 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2118 fő
  • Képek - 9853 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

töltött kelkáposzta

Töltött kelkáposzta

Kicsit bonyolult módon kezdődött ez az egész kelkáposztás dolog.

Az egyik vasárnapi ebédkészítésem úgy indult, hogy rakott kelt készítek második fogásnak. Annak rendje-módja szerint hozzá is láttam. Feltettem a rizst enyhén sós vízben főni, majd a darált húst olajon megpárolódott vöröshagymára dobtam, megfűszereztem sóval, borssal és megdinszteltem. Mikor elkészült a rizs is és a darált hús is, összeforgattam azokat és közben egyfolytában azon gondolkodtam, hogy én most nem is erre vagyok éhes.
A még egészben lévő kelkáposztáról elkezdtem fejtegetni a leveleket – még mindig lehetett volna belőle rakott kel – de már teljesen abba éltem bele magam, hogy ebből pedig töltött káposzta lesz.
Mivel ahhoz igen furcsán indultak az előkészületek, mégsem hátráltam meg, úgy folytattam tovább.
A leforrázott kelleveleket kiereztem, majd a szinte készre főtt (párolódott) töltelékbe egy evőkanál paradicsompürét tettem és egy nyers tojást beleütöttem, majd ezzel a keverékkel megtöltöttem a leveleket.

A fazék aljára került egy darab sózott szalonna, valamint az összeaprított kelkáposztalevél és erre a megtöltött káposzták. Felengedtem ízesített vízzel, ebbe is kevés paradicsompürét, köménymagot (a kelkáposzta nagyon elbírja a köményt) tettem, leborítottam egy fedővel és egy jó fél óra alatt készre főztem. Tejfölös habarással zártam a műveletet.
Nem bántam meg, hogy másként döntöttem, nekem így finomabb, könnyebb volt.

Látta 700 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Friedlné Évi üzente 5 éve

fincsi az biztos, már látványra is!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

A lényeg, hogy nagyon finomak, így is, úgy is!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Én is szoktam kelkáposztalevélbe is tenni,de az szerintem mindegy,ki mibe teszi a tölteléket.
A neve töltött,ahány ház annyi szokás.

Válasz

Domján Mária üzente 5 éve

Na most igaz, hogy már későn van, de nagyon betudnám vágni,
hozzáteszem, hogy bármikor.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Jól döntöttél Ancikám.
Egy szuper egytálétellel lettünk gazdagabbak.
Kár,hogy nem tudom megkóstolni.
Nagyon finom étel.
Köszönjük szépen.
Puszi:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Akárhogy indult is, a végeredmény nagyon csábító!!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József 19 órája új képet töltött fel:

Dios_2062840_3339_s

Domján Mária 20 órája új képet töltött fel:

Szilvalekvaros_pisztacias_dios_papucs-001_2062833_3685_s

Domján Mária 20 órája új képet töltött fel:

Szilvalekvaros_pisztacias_dios_papucs_2062832_3095_s

Garáz József 22 órája új képet töltött fel:

Zuzaporkolt_konyok_tesztaval_2062823_3352_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Sajtos-diós pogácsa a gofri sütőből képhez:

Sajtosdios_pogacsa_a_gofri_sutobol_2062697_7031_s

Finomabb, mint ahogy kinéz!- avagy ronda de finom!

Domján Mária írta 1 napja a(z) Húsos batyu képhez:

Husos_batyu_2062609_5995_s

Köszönöm szépen Annám Puszi

Domján Mária írta 1 napja a(z) Sült lazac rizzsel és párolt zöldségekkel képhez:

Sult_lazac_rizzsel_es_parolt_zoldsegekkel_2062610_2925_s

Köszönöm Annám Imádom a lazacot bármivel készítem el

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Sajtosdios_pogacsa_a_gofri_sutobol_2062697_7031_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Sült lazac rizzsel és párolt zöldségekkel képhez:

Sult_lazac_rizzsel_es_parolt_zoldsegekkel_2062610_2925_s

Marcsi istenien finom lehetett! Ez az egyik legfinomabb hal! ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Húsos batyu képhez:

Husos_batyu_2062609_5995_s

Hmmm!-de fincsi lehetett! Szeretem! Gratulálok Marcsi!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu