Finomságok Konyhája: töltött kelkáposzta (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2128 fő
  • Képek - 10349 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2454 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2128 fő
  • Képek - 10349 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2454 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2128 fő
  • Képek - 10349 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2454 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2128 fő
  • Képek - 10349 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2454 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

töltött kelkáposzta

Töltött kelkáposzta

Kicsit bonyolult módon kezdődött ez az egész kelkáposztás dolog.

Az egyik vasárnapi ebédkészítésem úgy indult, hogy rakott kelt készítek második fogásnak. Annak rendje-módja szerint hozzá is láttam. Feltettem a rizst enyhén sós vízben főni, majd a darált húst olajon megpárolódott vöröshagymára dobtam, megfűszereztem sóval, borssal és megdinszteltem. Mikor elkészült a rizs is és a darált hús is, összeforgattam azokat és közben egyfolytában azon gondolkodtam, hogy én most nem is erre vagyok éhes.
A még egészben lévő kelkáposztáról elkezdtem fejtegetni a leveleket – még mindig lehetett volna belőle rakott kel – de már teljesen abba éltem bele magam, hogy ebből pedig töltött káposzta lesz.
Mivel ahhoz igen furcsán indultak az előkészületek, mégsem hátráltam meg, úgy folytattam tovább.
A leforrázott kelleveleket kiereztem, majd a szinte készre főtt (párolódott) töltelékbe egy evőkanál paradicsompürét tettem és egy nyers tojást beleütöttem, majd ezzel a keverékkel megtöltöttem a leveleket.

A fazék aljára került egy darab sózott szalonna, valamint az összeaprított kelkáposztalevél és erre a megtöltött káposzták. Felengedtem ízesített vízzel, ebbe is kevés paradicsompürét, köménymagot (a kelkáposzta nagyon elbírja a köményt) tettem, leborítottam egy fedővel és egy jó fél óra alatt készre főztem. Tejfölös habarással zártam a műveletet.
Nem bántam meg, hogy másként döntöttem, nekem így finomabb, könnyebb volt.

Látta 766 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Friedlné Évi üzente 5 éve

fincsi az biztos, már látványra is!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

A lényeg, hogy nagyon finomak, így is, úgy is!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Én is szoktam kelkáposztalevélbe is tenni,de az szerintem mindegy,ki mibe teszi a tölteléket.
A neve töltött,ahány ház annyi szokás.

Válasz

Domján Mária üzente 6 éve

Na most igaz, hogy már későn van, de nagyon betudnám vágni,
hozzáteszem, hogy bármikor.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Jól döntöttél Ancikám.
Egy szuper egytálétellel lettünk gazdagabbak.
Kár,hogy nem tudom megkóstolni.
Nagyon finom étel.
Köszönjük szépen.
Puszi:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Akárhogy indult is, a végeredmény nagyon csábító!!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József írta 6 órája a(z) Briós. képhez:

Brios-004_2082302_7718_s

Marcsi! Köszi át adom .

Kőszeghy Anna írta 7 órája a(z) Csirkesaslik képhez:

Csirkesaslik_2082360_9780_s

Marcsi sajnos ebből most nem tudok küldeni, mert hamar ...

Kőszeghy Anna írta 7 órája a(z) Csirkesaslik képhez:

Csirkesaslik_2082360_9780_s

Marcsikám köszönöm! Már nagyon régen ettünk ilyen ...

Kőszeghy Anna írta 7 órája a(z) Rántott csirkeszárny képhez:

Rantott_csirkeszarny-001_2082372_9648_s

Marcsi nagyon gusztusos ételt hoztál! Szuper a szervírozás is! ...

Kőszeghy Anna írta 7 órája a(z) Körömpörkőlt képhez:

Koromporkolt-002_2082371_2256_s

Sajnos nálunk nem szereti a család. ezért nem is főzök ...

Kőszeghy Anna írta 7 órája a(z) Habos krémes képhez:

Habos_kremes-001_2082370_7192_s

Marcsi de finomat hoztál! Gratulálok! Az egyiket elküldöd...

Kőszeghy Anna írta 7 órája a(z) 01Hús leves képhez:

01hus_leves_2082369_3286_s

Marcsi nagyon szép átlátszó a levesed! Ez bármikor jöhetne, ...

Domján Mária 7 órája új képet töltött fel:

Rantott_csirkeszarny-001_2082372_9648_s

Domján Mária 7 órája új képet töltött fel:

Koromporkolt-002_2082371_2256_s

Domján Mária 7 órája új képet töltött fel:

Habos_kremes-001_2082370_7192_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu