Finomságok Konyhája: töltött kelkáposzta (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

töltött kelkáposzta

Töltött kelkáposzta

Kicsit bonyolult módon kezdődött ez az egész kelkáposztás dolog.

Az egyik vasárnapi ebédkészítésem úgy indult, hogy rakott kelt készítek második fogásnak. Annak rendje-módja szerint hozzá is láttam. Feltettem a rizst enyhén sós vízben főni, majd a darált húst olajon megpárolódott vöröshagymára dobtam, megfűszereztem sóval, borssal és megdinszteltem. Mikor elkészült a rizs is és a darált hús is, összeforgattam azokat és közben egyfolytában azon gondolkodtam, hogy én most nem is erre vagyok éhes.
A még egészben lévő kelkáposztáról elkezdtem fejtegetni a leveleket – még mindig lehetett volna belőle rakott kel – de már teljesen abba éltem bele magam, hogy ebből pedig töltött káposzta lesz.
Mivel ahhoz igen furcsán indultak az előkészületek, mégsem hátráltam meg, úgy folytattam tovább.
A leforrázott kelleveleket kiereztem, majd a szinte készre főtt (párolódott) töltelékbe egy evőkanál paradicsompürét tettem és egy nyers tojást beleütöttem, majd ezzel a keverékkel megtöltöttem a leveleket.

A fazék aljára került egy darab sózott szalonna, valamint az összeaprított kelkáposztalevél és erre a megtöltött káposzták. Felengedtem ízesített vízzel, ebbe is kevés paradicsompürét, köménymagot (a kelkáposzta nagyon elbírja a köményt) tettem, leborítottam egy fedővel és egy jó fél óra alatt készre főztem. Tejfölös habarással zártam a műveletet.
Nem bántam meg, hogy másként döntöttem, nekem így finomabb, könnyebb volt.

Látta 1237 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Friedlné Évi üzente 12 éve

fincsi az biztos, már látványra is!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

A lényeg, hogy nagyon finomak, így is, úgy is!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Én is szoktam kelkáposztalevélbe is tenni,de az szerintem mindegy,ki mibe teszi a tölteléket.
A neve töltött,ahány ház annyi szokás.

Válasz

Domján Mária üzente 13 éve

Na most igaz, hogy már későn van, de nagyon betudnám vágni,
hozzáteszem, hogy bármikor.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Jól döntöttél Ancikám.
Egy szuper egytálétellel lettünk gazdagabbak.
Kár,hogy nem tudom megkóstolni.
Nagyon finom étel.
Köszönjük szépen.
Puszi:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Akárhogy indult is, a végeredmény nagyon csábító!!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 2 napja itt:

Búcsúzunk a KLUB tagjaitól. Kérlek tartsatok meg emlékezetetekben! Anna ( Anikó)

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Ősz képhez:

Osz_2199956_3493_s

Búcsúzunk a Klub tagoktól! Kérlek benneteket tartsatok...

burger eva 1 hete új képet töltött fel:

Osz_2199956_3493_s

burger eva írta 2 hete a(z) Szülinapi torta képhez:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Köszönöm.

Garáz József írta 2 hete a(z) Szülinapi torta képhez:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Boldog szülinapot.

burger eva 3 hete új képet töltött fel:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Domján Mária 3 hete új képet töltött fel:

Neve_nincs_finom-001_2199730_3251_s

Domján Mária 3 hete új képet töltött fel:

Vanelias_patkok_2199729_9730_s

Domján Mária 3 hete új képet töltött fel:

Keksztekercs_es_karamellas_torta_szeletek_2199728_2301_s

Domján Mária írta 3 hete a(z) Kelkáposzta főzelék csirkepörkölttelű képhez:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu-001_2199382_1918_s

Nagyon gusztusos és finom ételt kaptunk Tőled Annám ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu