Finomságok Konyhája: töltött kelkáposzta (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

töltött kelkáposzta

Töltött kelkáposzta

Kicsit bonyolult módon kezdődött ez az egész kelkáposztás dolog.

Az egyik vasárnapi ebédkészítésem úgy indult, hogy rakott kelt készítek második fogásnak. Annak rendje-módja szerint hozzá is láttam. Feltettem a rizst enyhén sós vízben főni, majd a darált húst olajon megpárolódott vöröshagymára dobtam, megfűszereztem sóval, borssal és megdinszteltem. Mikor elkészült a rizs is és a darált hús is, összeforgattam azokat és közben egyfolytában azon gondolkodtam, hogy én most nem is erre vagyok éhes.
A még egészben lévő kelkáposztáról elkezdtem fejtegetni a leveleket – még mindig lehetett volna belőle rakott kel – de már teljesen abba éltem bele magam, hogy ebből pedig töltött káposzta lesz.
Mivel ahhoz igen furcsán indultak az előkészületek, mégsem hátráltam meg, úgy folytattam tovább.
A leforrázott kelleveleket kiereztem, majd a szinte készre főtt (párolódott) töltelékbe egy evőkanál paradicsompürét tettem és egy nyers tojást beleütöttem, majd ezzel a keverékkel megtöltöttem a leveleket.

A fazék aljára került egy darab sózott szalonna, valamint az összeaprított kelkáposztalevél és erre a megtöltött káposzták. Felengedtem ízesített vízzel, ebbe is kevés paradicsompürét, köménymagot (a kelkáposzta nagyon elbírja a köményt) tettem, leborítottam egy fedővel és egy jó fél óra alatt készre főztem. Tejfölös habarással zártam a műveletet.
Nem bántam meg, hogy másként döntöttem, nekem így finomabb, könnyebb volt.

Látta 1231 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Friedlné Évi üzente 12 éve

fincsi az biztos, már látványra is!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

A lényeg, hogy nagyon finomak, így is, úgy is!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Én is szoktam kelkáposztalevélbe is tenni,de az szerintem mindegy,ki mibe teszi a tölteléket.
A neve töltött,ahány ház annyi szokás.

Válasz

Domján Mária üzente 12 éve

Na most igaz, hogy már későn van, de nagyon betudnám vágni,
hozzáteszem, hogy bármikor.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Jól döntöttél Ancikám.
Egy szuper egytálétellel lettünk gazdagabbak.
Kár,hogy nem tudom megkóstolni.
Nagyon finom étel.
Köszönjük szépen.
Puszi:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Akárhogy indult is, a végeredmény nagyon csábító!!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-006_2199426_4659_s

Garáz József írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...

Garáz József írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu-001_2199382_1918_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Fugesajt_2199360_5171_s

Garáz József 2 hete új képet töltött fel:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu