Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A kis mértékben fogyasztott csokoládé bizonyos embereknél csökkentheti a koleszterin szintet - állítják szakértők nyolc különböző tanulmányt értékelve.
A Pekingi Orvostudományi Egyetemen Dr. Rutai Hui és kollégái
állítása szerint a mértékletes csokoládé-fogyasztás azokon az emberek
segíthet, akiknek amúgy is esélyük van valamilyen szívbetegség
kialakulására.
A csokoládé jótékony hatásának vizsgálatait összevetve azonban
különböző eredmények születtek. Dr. Hui és kollégái olyan tanulmányokat
kerestek, amelyből kiderülhet a kakaó hatása a koleszterinszintre, és
így nyolc különböző vizsgálat eredményeit vetették össze. A vizsgálatok
alapján a kakaó fogyasztása tényleg csökkenti az alacsony LDL
koleszterin szintjét. A tanulmányok szerint viszont csak azoknál
jelentkezett a koleszterin-csökkentő hatás, akik kisebb mértékben
fogyasztották a csokoládét, vagyis akiknél az elfogyasztott mennyiség
260 mg-nál kevesebb polifenolt (a gyümölcsökben, zöldségekben,
csokoládéban lévő antioxidáns összetevő) tartalmazott.
Az is kiderült, hogy az egészséges ember nem igazán profitál a
csokoládé koleszterin-csökkentő hatásából, nem úgy a már eleve
veszélyeztetett csoportok, mint például a cukorbetegek. "A kutatásokat
most a hosszú távú hatások vizsgálatára kell összpontosítani, hogy
meglássuk a kapott eredmények valós klinikai hatását" - mondta Dr. Hui.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
KÁRTYÁS-Csokiról, kakaóról tudnivalók
Desszert a bőrnek
Csokifüggéssel fogyni? - Simán!
Egészséges és nem hizlaló csokoládé? Létezik?