Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Stangli
70 dkg rétesliszt
1 kocka margarin
10 dkg zsír (6-7 ek)
2 tojássárgája
3 dkg élesztő
15 dkg sajt
1 kis doboz tejföl
1 tk só
köménymag
kevés langyos tej (az élesztő felfuttatásához)
1 tojás a kenéshez
pirospaprika (elhagyható)
elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben.
A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, végül a felfuttatott élesztőt.
Összegyúrunk minden anyagot alaposan. Negyed órát pihentetjük.
Majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, és derelyevágóval rudakat vágunk.
Hogy szebb színe legyen, pici fűszer pirospaprikával megszórhatjuk, és úgy kenjük be kissé felvert tojással.
Egész köménymaggal és a megmaradt reszelt sajttal megszórjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megsütjük.
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
Hólabda.
Tésztához:
6 tojás
30 dkg porcukor
6 ek langyos víz
18 dkg liszt
2 ek kakaó
fél cs sütőpor
Krémhez:
4 dl tej
1 cs vaníliás pudingpor
15 dkg vaj
elkészítés
A tojássárgákat a porcukorral és a langyos vízzel habosra keverjük.
Hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, a sütőport, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét. Tésztát sütünk.
Ha kihűlt, nagyobb pogácsaszaggatóval kivágjuk a kerek kucsmaformákat. Középen vízszintesen kettévágjuk, és rendesen megkenjük a krémmel.
A krémhez a tejjel sűrűre főzzük a vaníliás pudingot. Ha kihűlt, a vajat és a porcukrot hozzátesszük, és jól elkeverjük.
A sütemény oldalát is megkenjük a krémmel, majd a kókuszreszelékben megforgatjuk.
A kakaóból, cukorból és vízből lassan felfőzve csokimázat készítünk. Ha besűrűsödött, belekeverjük a vajat.
Minden darab tetejére csokimázat csurgatunk, így nyeri el végső formáját.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 26 cm
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja itt:
Hajnikám nagyon örülök, hogy jöttél! Puszi Anna. Gyere máskor is!
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Zserbó rolád szeletek képhez:
Marcsikám ebből most is kérek két szeletet - egyiket...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Vegyes sütemények képhez:
Marcsikám ha lehetne végigkóstolnám ezeket a szép...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Töltött paprika kedvünkre képhez:
Drága Hajnikám! Nagyon örülök, hogy jöttél! Rettentően ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Húsgombóc leves képhez:
Drága Hajnikám! Nagyon örülök, hogy jöttél! Rettentően ...
szanto hajnalka írta 2 napja a(z) Töltött paprika kedvünkre képhez:
Huu de fincsi ezt nagzon szeretem!
szanto hajnalka írta 2 napja a(z) Húsgombóc leves képhez:
De finom leves !Johet egy tangyeral Anna draga!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!