Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Mészár Gyöngyi leveles kiflije alapján készült.Vassné Editke is megsütötte már.
leveles kifli
Hozzávalók:
fél kg liszt
30 dkg margarin
2 tojás sárgája
2 dl tejföl
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzágyúrjuk a tejfölt és a tojássárgáját, szükség szerint még tehetünk bele tejfölt. Nem kell bele semmi már, sem só, sem cukor, sem sütőpor. Amikor összegyúrtuk, két részre osztjuk és elnyújtjuk vékonyra. Megkenjük olvasztott zsírral, feltekerjük és hűtőbe tesszük felhasználásig. Előző nap is el lehet készíteni, és másnap sütni.
Most én is így tettem.
Másnap kivettem a hűtőből, kicsit hagytam a konyhában pihenni, majd vékonyra nyújtottam, és rombusz alakra felvágtam. Házi szilvalekvárt tettem a kis rombuszokba és kifliket formáztam belőlük. Előmelegített sütőben hőlégkeveréssel sütöttem meg őket, kb 15 perc alatt. Két tepsit tettem be egyszerre a sütőbe, összesen négy tepsivel lett, 200 db. Porcukorral megszórtam őket, miután kisültek. Érdemes piciket készíteni, mert szinte csak egy falat az egész, de nagyon finom omlós leveles, megéri pepecselni vele.
Nagyon finom, örülök, hogy megsütöttem, ízlik a családnak.
Volt: vegyes gyümölcs lekváros, birsalma lekváros, diós, mákos.
|
|
Kőszeghy Anna írta 4 órája a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...
Kőszeghy Anna írta 4 órája a(z) Pulyka nyak burgonyával. képhez:
József kedvemre való-finom ételt hoztál! Gratulálok!- ...
Garáz József 5 órája új képet töltött fel:
Garáz József írta 5 órája a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves Anna4 sajnos nem igazán mondható az hogy jól ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: tejfölös karalábé leves, fokhagymás...
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Ősszibarack krémleves, tejszínes, sajtos-...
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
József guszta ételt hoztál! Még nem ettem ilyent, de finom ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Hideg tejszínes őszibarack leves, majoránnás ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Sajtos tejfölös sült csirkemell basmati rizzsel,...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!