Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Mészár Gyöngyi leveles kiflije alapján készült.Vassné Editke is megsütötte már.
leveles kifli
Hozzávalók:
fél kg liszt
30 dkg margarin
2 tojás sárgája
2 dl tejföl
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzágyúrjuk a tejfölt és a tojássárgáját, szükség szerint még tehetünk bele tejfölt. Nem kell bele semmi már, sem só, sem cukor, sem sütőpor. Amikor összegyúrtuk, két részre osztjuk és elnyújtjuk vékonyra. Megkenjük olvasztott zsírral, feltekerjük és hűtőbe tesszük felhasználásig. Előző nap is el lehet készíteni, és másnap sütni.
Most én is így tettem.
Másnap kivettem a hűtőből, kicsit hagytam a konyhában pihenni, majd vékonyra nyújtottam, és rombusz alakra felvágtam. Házi szilvalekvárt tettem a kis rombuszokba és kifliket formáztam belőlük. Előmelegített sütőben hőlégkeveréssel sütöttem meg őket, kb 15 perc alatt. Két tepsit tettem be egyszerre a sütőbe, összesen négy tepsivel lett, 200 db. Porcukorral megszórtam őket, miután kisültek. Érdemes piciket készíteni, mert szinte csak egy falat az egész, de nagyon finom omlós leveles, megéri pepecselni vele.
Nagyon finom, örülök, hogy megsütöttem, ízlik a családnak.
Volt: vegyes gyümölcs lekváros, birsalma lekváros, diós, mákos.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja itt:
Hajnikám nagyon örülök, hogy jöttél! Puszi Anna. Gyere máskor is!
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Zserbó rolád szeletek képhez:
Marcsikám ebből most is kérek két szeletet - egyiket...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Vegyes sütemények képhez:
Marcsikám ha lehetne végigkóstolnám ezeket a szép...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Töltött paprika kedvünkre képhez:
Drága Hajnikám! Nagyon örülök, hogy jöttél! Rettentően ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Húsgombóc leves képhez:
Drága Hajnikám! Nagyon örülök, hogy jöttél! Rettentően ...
szanto hajnalka írta 2 napja a(z) Töltött paprika kedvünkre képhez:
Huu de fincsi ezt nagzon szeretem!
szanto hajnalka írta 2 napja a(z) Húsgombóc leves képhez:
De finom leves !Johet egy tangyeral Anna draga!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!