Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Csokival csorgatott rumos meggyes receptje:
Hozzávalók:
5 egész tojás,
15 dkg. porcukor
10 evőkanál víz
12 dkg. darált dió
16 dkg liszt
fél sütőpor és egy kávés kanál szódabikarbóna
1 üveg fejtett meggy, vagy annak megefelő
mennyiségű friss meggy.
Először is egy mélyebb tálban kemény habbá felverjük a 6
tojás fehérjét, majd félretesszük.
Ugyanazzal a habverővel az 5 tojás sárgáját 15 dkg.
porcukorral fehéredésig habosítjuk, majd tovább verve
szakaszosan hozzáöntögetjük a 10 evőkanál (kb.másfél dl.)
vizet. Ezt követi a 12 dkg. darált dió, valamint
beleszitálva a sütőporral és szódabikarral elkevert 16 dkg
liszt. Végül lazán, széles mozdulatokkal egy evőkanállal,
vagy tortalapáttal belevegyítjük a tojásfehérje keményre
vert habját, vigyázva, hogy össze ne törjön.
Előmelegített sütőben sütőpapírral kibélelt tepsibe
öntve190C’-on 25-30 perc alatt megsütjük.
Addig a lecsepegtetett meggyet néhány evőkanál rummal
meglocsoljuk és félretesszük.
Közben a krémet is elkészítjük:
15.dkg. darált diót 12 evőkanál tejjel felfőzzük, majd hűlni
hagyjuk.15 dkg. vajat vagy margarint 15 dkg. porcukorral
nagyon jól kidolgozunk és a már kihűlt főzött dióhoz keverünk.
Ezt lehet robotgéppel is jól összeturbózni, könnyebb lesz a
krém, majd hogy még könnyebb legyen, hozzákeverjük a rummal
átitatott fejtett meggyet. A kisült és kicsit kihült tészta
tetejét is enyhén meglocsoljuk rummal és erre jöhet a
meggyes krém, melynek szépen elsímítjuk a tetejét.
Csokimázt készítünk az alábbiak szerint és vékony csíkokban
felvisszük az egész sütemény tetejére.
15 dkg porcukrot fél dl. vízzel és 3 evőkanál jó minőségű
kakaóporral sűrűre főzünk, majd a tűzről levéve 6 dkg vajat
és 1-2 csepp olajat belekeverünk.
|
|
Garáz József 1 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 3 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!