Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók 4 főre
- 60 dkg csirke (csirkemell, szárny, nyak, láb)
- 2 nagy db sárgarépa
- 1 nagy db fehérrépa
- 1 kis db zeller
- 10 dkg karalábé
- 0,5 db paprika
- 1 kis db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 1 szál lestyán, zellerzold
- 8 gerezd fokhagyma
- 1 ek liszt
- 175 ml tejfol vagy 2 dl görög joghurt
- 3 ek ecet
- só ízlés szerint
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés
A csirkét megmossuk, majd feldaraboljuk. Egy edénybe tesszük, felöntjük kb. 2 l hideg vízzel, sózzuk, felfőzzük, a habot leszedjük.
Hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát, petrezselymet, zellert, karalábét, egy egész hagymát, felszeletelt paprikát, paradicsomot, apritot lestyán, zellerzoldet, 8 gerezd fokhagymát.
Lassú tűzőn kb. 50 percig főzzük. A levest levesszük a tűzről, kb. 5 percig hagyjuk hűlni.
3 ek ecet adunk hozzá.
A tejfölt vagy görög joghurtot és lisztet homogénre keverjük, a végen hozzákeverünk 2 merítőkanálnyi levest. Hogy átvegye a leves hőmérsékletét, és állandóan keverve szépen lassan belecsorgatjuk a levesbe. 2 percig a levest felforraljuk.
A végén hozzáadjuk a felaprított petrezselyem zöldet.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Finomfőzelék, pulykamell pörkölt. ...
burger eva 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...
Garáz József 3 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 6 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!