Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Pozsonyi diós patkó
A tészta hozzávalói
45 deka liszt
5 deka porcukor
12 deka margarin
6deka zsír
1 deka só
3 deka élesztő
1 tojás sárgája
kb1,5 dl hideg tej
A tészta hozzávalóiból egy rugalmas tésztát gyúrok.Az élesztőt nem kell keleszteni csak belemorzsolom.A tejet kis adagokban folyamatosan adjuk hozzá.Az elkészített tésztát egy fél órára hidegre tesszük.Ezután24egyenlő részre vágom.A darabokból gombócokat formálok ,ez után oválisra kinyújtjuk.Majd a tölteléket egyenletesen elosztom rajta.Töltelék készítése
20deka darált dió
12deka cukor
4deka zsemlemorzsa
őrölt fahéj
1deci víz
A vizet a cukorral jól felforralom,és a dióra öntöm.,és hagyjuk kihűlni.A mákossal is ugyanez az eljárás.Még melegen rudat készítek belőle és 12egyforma darabra felszelem A mákosból is 12darabot egyformákat vágok.A tésztákat megtöltöm és feltekerem a tenyeremmel kifliket sodrok belőle.Tojás sárgájával lekenem amikor megszárad 180-190fokon 10perc alatt megsül.
|
|
Kőszeghy Anna írta 5 órája a(z) Túrós tészta. képhez:
József finom ebédetek volt! Mindkettőt szeretem.
Garáz József 8 órája új képet töltött fel:
Garáz József 8 órája új képet töltött fel:
Garáz József írta 8 órája a(z) Töltött dagadó törtburgonya és párolt lilakáposzta. képhez:
Anna ! Nagyon sajnálom. Nálunk is hasonló a baj.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Gombamártásos szélesmetélt képhez:
Marcsi köszönöm a hozzászólást! Nagyon...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:
Barátnőm köszönöm a kedves hozzászólást! Isteni finom...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Töltött dagadó törtburgonya és párolt lilakáposzta. képhez:
József nekem is sokat romlott az egészségem, nem is tudok...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Töltött dagadó törtburgonya és párolt lilakáposzta. képhez:
József ez az ebéd nagyon finom kombináció, gratulálok! ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) 438137535_753114376907387_1523859542857368154_n képhez:
Marcsi nagyon tetszik ez a finomság! Itt az eperszezon, ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!