Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók
5 tojás sárgája
1 egész tojás
20 deka porcukor
1csg vaníliás cukor
1 evő kanál morzsa
1 szelet olvasztott csokoládé
10 deka őrőlt dió
1 kávés kanál darált kávé
5 tojás fehérje
4 kanál liszt
fél csg sütőpor
Krém hozzávalói
3 egész tojás
3 kanál porcukor
6 evőkanál fekete lefőzött kávé
1 kanál liszt
1doboz mascarpone
2 deci tejszín
A tészta elkészítése
A tojások sárgáját és egy egész tojással a vaníliás cukorral és a porcukorral robotgéppel habosra keverem..A tojások fehérjét kemény habbá verem 3 kanál kristálycukorral
A sárga masszát ha már jól kihabosítom akkor leveszem a gépről és kézi habverővel belekeverem a morzsát, a csokoládét az őrőlt kávét majd a diót és a sütőporos lisztet
Sütőpapiros tepsibe tettem és 170 fokon kb 10 percig sütöm utánna 180 fokon szép lassan tűpróbáig sütöm
Amikor kisült a papírt lehúzom róla megvárom amíg kihűl és három lapot vágok belőle
A tepsi mérete 24x-22-es
Közben amíg a tészta sült elkészítettem a krémet
A tojásokhoz , 3 kanál cukrot és egy kanál lisztet adok és a 6 kanál kávéval csomomentesen kikeverem és gőz felett állandó keverés mellett besürítem., majd kihűtöm
A tejszínt 3 deka porcukorral és egy fixálóval kemény habbá vertem
A már kihűlt főzöttkrémhez hozzáadom a mascarponét és jó habosra kikeverem
Amikor már kellően finom habos hozzákeverem a felvert tejszínhabot , de óvatosan hogy ne nagyon tőrjön össze
Ezzel a nagyon finom könnyű krémmel megtöltöm a lapokat
A tetejét is bekenem krémrózsával diszítem és olvasztott csokival diszítettem
Ezt a receptet egy régi szakácskönyvben találtam
Egy kicsit változtattam rajta mivel a vajkrémes süteményeket nem túlzottan szeretjük
Ezért én használtam a tejszínhabot és a mascarponét a vajkrém helyett
|
|
Kőszeghy Anna írta 14 órája a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 15 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!