Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók a tésztához
2 deci víz
20 deka margarin
4 egész tojás
2 tojás sárgája
20 deka liszt
csipet só
csipet cukor
A Krém hozzávalói
7 deci tej
2 tojás
2 csg vaníliás puding
3 kanál cukor
5 deci tejszín
5 deka porcukor
10 deka pörkölt mandula
10deka olvasztott pirított cukor
A tészta készítése A vizet a cukorral sóval margarinnal felteszem a tűzhelyre.Ha a margarin elolvadt és egyet forrt a víz hozzáadom a lisztet állandó keverés mellett , amíg az edény oldaláról el nem válik , .Ekkor leveszem a tűzről és a tojásokat egyenként belekeverem. Egyneművé válik a tészta akkor habzsákba teszem és sütőpapiros sütőlapra rózsákat nyomok belőle. 180-200 fokos sütőbe megsütöm.Amíg a rózsák fel nem jönnek a sütőt nem szabad kinyitni mert a tészta összeesik.Amikor kisültek a tészták a kalapjukat levágjuk és pörkölt cukorba mártom és pirított mandulát teszek a tetejére.
A pudingot 2 darab tojás sárgájával kikeverem a cukrot a tejbe teszem .Amikor forr a pudingot hozzáöntöm és teljesen keményre befőzöm.A tojások fehérjét kemény habbá vertem és a pudingos krémbe keverem.Ezzel a tészta hüvelyeket megtöltöm. csillagcső segítségével.A tejszínt habbá verem az 5 deka porcukorral és a kihűlt puding tetejére teszem habzsákos csillagcső segítségével A kalapokat a tetejére teszem.
|
|
Garáz József írta 2 napja a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
Anna! Köszönjük szépen. Már tudod hogy ez igazi . Nem kell ...
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Vegyes gyümölcsleves, roston sült ...
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
József csodásan néz ki ez a finom reszelt alma!- és még ...
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Almás lepény . {Saját termésű Éva almából} képhez:
József gratulálok! Nagyon finom lepényt sütöttetek! Én is...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!