Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A tészta hozzávalói
5tojás
6kanál cukor
7 púpozott kanál liszt
fél deci étolaj
fél deci víz
1csg sütőpor
A tészta kenésére
4 kanál lekvár
Szirup készítése
20 deka cukor
annyi víz, hogy éppen ellepje
piros ételszínező festék
ízlés szerint rum, vagy aroma
Az oldalára és tetejére
2 deci tejszin
1csg puncsos pudingpor
3 deci tej
2 kanál cukor
A tojásokat szétválasztom és a sárgájához adom a cukrot vizet olajat és 2 kanál cukrot és habosra keverem.A tojások fehérjét 4 kanál cukorral habbá verem és a sárga masszával összekeverem.Hozzáadom a sütőporos lisztet, és kapcsos tortaformába teszem ami 24x24es Az oldalát kimargarinoztam az aljára pedig sütőpapírt tettem170fokon lassan sütöttem , amikor kihűlt 3egyenlő részre vágtam és a középső lapot csíkokba felvágtam és szirupba forgattam.Az alsó lapot visszatettem a torta formába és vékonyan lekvárral megkentem,,a másik lapot is amit majd ráfordítok
A szirup készítése a cukrot felöntöm annyi vízzel ,hogy éppen ellepje nem forralom ,
csak egyet forr és máris kész Leveszem a tűzről ketté öntöm, az egyikbe rumot és színezéket teszek a másikat simán hagyom.A sütemény szeleteket felváltva beleforgatom és a kapcsos formában lévő lekváros lapra szorosan egymás mellé teszem.A tetejére a másik lapot ráteszem.Hűtőbe kb fél -1 órát hagyom. A pudingot a tejjel,cukorral felfőzöm amikor kihűlt hozzáadom a felvert tejszínhabot összekeverem és az oldalát bekenem majd darált dióval körbe bevonom.A tetejére habzsákból habrózsákat tettem és marcipántojással diszítettem
|
|
Kőszeghy Anna írta 18 órája a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 20 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!