Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A tészta hozzávalói
3 tojás
15 deka cukor
20 deka liszt
fél csg sütőpor
1,5 deci tej
5 deka margarin
3 kanál holland kakaópor
A habhoz
3 tojás fehérje
15 deka cukor
2 kanál sárgabarack lekvár
A tetejére
10 deka étcsoki
5 deka margarin
fél deci olaj
A tojásokat szétválasztom
A sárgáját a cukorral kakaóval habosra kikeverem lassan hozzáadom a margarint amit kicsit megolvasztottam végül a tejet öntöm hozzá
, és a lisztes sütőporral összekeverem
Egy kapcsos tortaformát margarinnal kikentem lisztel meghintettem és a masszát belesimítottam
Ez nem sok massza de a lényege, hogy a hab legyen magas170 fokon megsütöm a tortát
Amikor kisült még melegen rákenem a lekvárt
A tésztát a formában hagyom
A tojásfehérjét gőz felett a cukorral kemény habbá verem , és a lekvárral lekent lapra rákenem teljesen kihúzom a szélére , hogy a tortaformát kitőltse
A csokoládét a hozzávalókkal gőz felett felolvasztom és a hab tetejére simítom.még mindig a formában van a torta
krűlbelül egy óra múlva amikor a csoki már megdermedt vékony késsel kőrbevágom a forma szélénél majd lekapcsolom és óvatosan lehúzom a tortáról
A szélét mandulával és csokirudakkal ,a tetejét tojáshabbal diszítettem
A tortának az a lényege, hogy a hab nak nagyon keménynek kell lennie mert külömben az egész összeesik
|
|
Garáz József írta 8 órája a(z) Rakott brokkoli. képhez:
Anna Köszönöm kérdésed ! Igen jól vagyok . A Vizsgálatok...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Rakott brokkoli. képhez:
József nagyon étvágygerjesztő ételt hoztál, ez is nagy ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mikszáth kedvence képhez:
József köszönöm a hozzászólást! Van aki (én is) ...
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mikszáth kedvence képhez:
Sokszor készítek ilyen finom levest, nálunk mindketten...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) jégvarázsos asztal képhez:
Ildikó jól néznek ki ezek a műanyag játékok, de ...
Priskin Ildikó 1 napja új képet töltött fel:
Priskin Ildikó 1 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!