Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók
Tészta
40 deka liszt
25 deka hideg margarin
2 deci tejföl
csipet só
1 citrom leve
Mákos töltelék hozzávalói
1 darab tojás
15 deka darált mák
10 deka porcukor
20 deka mirelit magozott meggy
Második túrós töltelék hozzávalói
1 egész tojás
10 deka porcukor
30 deka túró
1csg vaníliás cukor
5 deka mazsola( én kihagytam)
Harmadik
Almás töltelék
60 deka alma
1 kávés kanál őrőlt fahéj
10 deka cukor
lap kenéshez 3 kanál lekvár
5 deka darált dió
A lapok szórásához zsemlemorzsa
A tetejére
1 tojás fehérje
fél citrom leve
15 deka porcukor
A tepsit margarinnal kikentem liszttel megszórtam.A tészta hozzávalóiból jól nyújtható könnyü kis tésztát kapunk.
A tésztát négy egyformára elosztom és egyenként téglalapura kinyújtom Az én tepsim mérete 24x22-es voltAz elsó lapot a tepsi aljára teszem megszórom morzsával
A mákos töltelék készítése
A tojást a cukorral kikeverem hozzáadom a darált mákot a lapot megkenem vele és a meggyet is rászórom.
A második lapot ráteszem ezt is morzsával megszórom, erre a túrós tölteléket teszem.Szintén a hozzávalókat összekeverem
Erre jön a harmadik lap amit lekvárral megkentem dióval megszórtam és az aprójuku reszelőn lereszelt almát a cukorral fahéjjal összekevertem kifacsartam a levéből és dióval megszórt lapra tettem .Erre jött a negyedik lap A tésztát megszurkáltam hogy ne puposodjon fel és a gőzz kijöjjön belőle.200 fokon sütöm
Amikor megsült még melegen rásimítom a cukormázt ami szépen rászárad majd a meleg által
A máz készítése
A tojás fehérjét a citrommal és a porcukorral sürűre kikeverem és a meleg tésztára teszem
|
|
Domján Mária 3 órája új képet töltött fel:
Domján Mária 3 órája új képet töltött fel:
Domján Mária 3 órája új képet töltött fel:
Domján Mária 3 órája új képet töltött fel:
Domján Mária írta 4 órája a(z) Kapros karalábé húsgombóccal képhez:
Nagyon gusztusos finom az ételed Annám .Csak gratulálni...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Kapros karalábé húsgombóccal képhez:
Most főztem ilyen finomat először, de nem utoljára. Az új ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Domján Mária írta 2 napja a(z) Boldog Anyák napját képhez:
Köszönjük szépen Nagyon kedvesek vagytok puszi
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!