Finomságok Konyhája: Ezerjó szelet (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13015 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13015 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13015 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13015 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Ezerjó szelet

Hozzávalók
Tészta
40 deka liszt
25 deka hideg margarin
2 deci tejföl
csipet só
1 citrom leve
Mákos töltelék hozzávalói
1 darab tojás
15 deka darált mák
10 deka porcukor
20 deka mirelit magozott meggy
Második túrós töltelék hozzávalói
1 egész tojás
10 deka porcukor
30 deka túró
1csg vaníliás cukor
5 deka mazsola( én kihagytam)
Harmadik
Almás töltelék
60 deka alma
1 kávés kanál őrőlt fahéj
10 deka cukor
lap kenéshez 3 kanál lekvár
5 deka darált dió
A lapok szórásához zsemlemorzsa
A tetejére
1 tojás fehérje
fél citrom leve
15 deka porcukor
A tepsit margarinnal kikentem liszttel megszórtam.A tészta hozzávalóiból jól nyújtható könnyü kis tésztát kapunk.
A tésztát négy egyformára elosztom és egyenként téglalapura kinyújtom Az én tepsim mérete 24x22-es voltAz elsó lapot a tepsi aljára teszem megszórom morzsával
A mákos töltelék készítése
A tojást a cukorral kikeverem hozzáadom a darált mákot a lapot megkenem vele és a meggyet is rászórom.
A második lapot ráteszem ezt is morzsával megszórom, erre a túrós tölteléket teszem.Szintén a hozzávalókat összekeverem
Erre jön a harmadik lap amit lekvárral megkentem dióval megszórtam és az aprójuku reszelőn lereszelt almát a cukorral fahéjjal összekevertem kifacsartam a levéből és dióval megszórt lapra tettem .Erre jött a negyedik lap A tésztát megszurkáltam hogy ne puposodjon fel és a gőzz kijöjjön belőle.200 fokon sütöm
Amikor megsült még melegen rásimítom a cukormázt ami szépen rászárad majd a meleg által
A máz készítése
A tojás fehérjét a citrommal és a porcukorral sürűre kikeverem és a meleg tésztára teszem
Editke receptje szerint készítettem
de egy kicsit másként

Látta 361 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

szanto hajnalka üzente 11 éve

Nagyon jo sutike!!!!Puszi

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József 3 napja új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-006_2199426_4659_s

Garáz József írta 5 napja a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...

Garáz József írta 5 napja a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...

Kőszeghy Anna 5 napja új képet töltött fel:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu-001_2199382_1918_s

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Fugesajt_2199360_5171_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Paradicsomos káposzta, főtt tojás.

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu