Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A lapok hozzávalói
Egyszerre 2 lapot sütöttem
15 deka darált dió
5 deka liszt
13 deka cukor
4 tojás fehérje
Krém hozzávalói
1 csg vaníliás pudingpor
4 deci tej
3 deci tejszín
1csg habfixáló
5 deka porcukor
5-6 deka darált dió
ízlés szerint rum vagy aroma
Díszítés
A tetejére fehér marcipán
5 deka olvasztott csokoládé
általam készült marcipán rózsa
tejszínhab a díszítéshez
darált dió az oldalára
A tésztát nagyméretű tepsibe sütőpapirra teszem
Mégpedig úgy, hogy két egyforma kőrt rajzolok a lapra és erre kenem az elkészült tésztát.
A tészta készítése
A tojás fehérjét kemény habbá verem hozzáadom a cukrot amivel még tovább keményedésig verem.Majd az előre összekevert diós liszttel egyneművé keverem a tésztát a papiros körökre egyformán elkenem., és 200 fokon 10-12 perc alatt megsütöm de nem barnára .Ezt a műveletet még egyszer megismétlem.
Viszont az utolsó 5.ik laphoz a hozzávalókat megfelezem
A krémhez a pudingot a szokásos eljárással felfőzöm, majd kihűtöm.
Amikor kihűlt gép segítségével simára keverem, vagyis csomómentesre, és hozzáadom a darált diót a rumot, és a felvert tejszínhab 2/3-át hozzákeverem.A maradék habot a tetejére teszem díszíteni
Amikor a krémmel elkészültem,Egy tortaformába teszem az első lapot erre krémet majd ismét lap és krém még az utolsó lapra is egy kevéske krémet teszek mert erre jön a fehér marcipán.
Hűtőbe teszem kb 1 órát utána a formából kiveszem és kőrbe kenem az oldalán maradt krémmel.., és dióval körbe forgatom
A fehér marcipánt kb 30 dekát kinyújtom és a torta tetejére teszem erre teszek olvasztott csokoládét csíkokba amit fogvájóval áthúzok amikor a csokoládé megdermedt akkor tejszínnel díszítem
Nagyon finom sütemény .Kicsit macerásnak tűnik de nem kell megijedni tőle.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!