Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A tészta hozzávalói
5 tojás
12 deka cukor
12 deka liszt
5 deka darált dió
fél deci olaj
5 deka olvasztott ráma margarin
fél csg sütőpor
A krém hozzávalói
25 deka eper
2csg epres pudingpor
7 deci tej
6 deka cukor
4 deci tejszín
4 deka porcukor
A tojásokat szétválasztom
A sárgáját fele kristálycukorral az olajjal csipet sóval és a kicsit felolvasztott margarinnal habosra kikeverem
A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem
A sárga masszához hozzáadom a felvert fehérjét
Majd a sütőporos lisztet és a darált diót
170 fokos sütőpapiros sütőlapn megsütöttem
Közben elkészítettem a krémet
A pudingokat a tejjel cukorral a szokásos eljárással felfőztem majd kihűtöttem
A tejszínt fixálóval és a porcukorral felvertem
A kihűlt pudinggal a hab 1/3részével összekevertem
Az eper szemeket nagyonapróra összevágom és a krémbe keverem
A megmaradt 2/3ad résszel töltöm és diszítek
Amikor a tészta már sülés után kihűlt két lapot vágok belőle
Az alsó lapra előszőr az epres habbal kevert pudingos krémet teszem két kanállal kihagyok a tészta tetejére
Erre teszem a sima tejszínhabot
A másik lapot a krémre teszem erre teszem a két kanál krémet habrózsával olvasztott csokival diszítettem
|
|
Garáz József 12 órája új képet töltött fel:
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Pulyka nyak burgonyával. képhez:
József kedvemre való-finom ételt hoztál! Gratulálok!- ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 5 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves Anna4 sajnos nem igazán mondható az hogy jól ...
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: tejfölös karalábé leves, fokhagymás...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Ősszibarack krémleves, tejszínes, sajtos-...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!