Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók
2 darab csokis lap
egy piskóta lap
A csokis lap hozzávalói
25 deka liszt
5 deka ráma margarin
1 egész tojás
fél csg szalalkálé
2 kanál holland kakaópor
fél deci tej
Piskótalap
4 tojás
8 deka cukor
fél deci olaj
fél deci víz
10 deka liszt
fél csg sütőpor
Krém hozzávalói
20 deka porcukor
20 deka ráma margarin
1 citrom leve
4 deci tej
4 kanál liszt
A tetejére
1 tojás fehérje
20 deka cukor
fél citrom leve
A csokis lapo hozzávalóit összedolgozzuk és két lapot sütök belőle24x22-es tepsiben180 fokon
A piskóta tésztához a tojásokat szét választom és a sárgájához adom a vizet ,olajat 2 kanál cukrot és habosra keverem amíg a cukor el nem olvad
A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verem és hozzáadom a maradék cukrot éa azzal is addig verem míg a cukorszemek elolvadnak
Ekkor a sárga masszához hozzáadom a felvert habot , de óvatosan keverem hozzá, hogy ne tőrjön össze a hab
Végül belekeverem a sütőporos lisztet
Sütőpapiros sütőlapon 170 fokon megsütöm
Amíg sül elkészítem a krémet
A tejet a négykanál liszttel csomómentesre kikeverem és a tűzhelyen besűrítem majd a tűzről leveszem és kihűtöm
A porcukorból és margarinból keverő géppel habos krémet keverek a citrom levét is belekeverem
Amikor a főzőtt krém kihűlt géppel az egészet összekeverem , és a lapokat megtöltöm,
Előszőr egy csokis lapra kenem a krém felét erre kerül a piskóta lap amire a krém másik fele kerül, végül csokis lapot ráteszem
A tojásfehérjét a porcukorral és fél citromlevéves jól kikeverem és ez kerül a felső lapra amikor már rászáradt a cukormáz csokival diszítettem
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 3 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!