Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A hozzávalók
50 deka liszt
12 deka zsír
30 deka főtt áttört burgonya
2,5 deka élesztő
1 kanál cukor
fél deci tej
1 egész tojás +1 a kenéshez
1 deka só
csipet piros paprika
Az élesztőt a tejjel cukorral felfuttatom.Elmorzsolom a lisztet a zsírral sóval ,áttört burgonyával,majd hozzáadom az egész tojást és a felfutott élesztőt.Jól összedolgozom és hideg helyre teszem.kb fél órát.
Amikor letelt az idő kinyújtom és vékonyan lekenem tojásos tejjel és szimplán hajtogatom a tésztát.Ismét 15 percre hidegre teszem és a hajtogatást és a kenést még háromszor ismétlem.Az utolsó hajtogatás után a tésztát vékonyra kinyújtom, a tetejét bevagdosom és közepes méretű pogácsa kiszúróval kiszaggatom a tésztát.Kiszaggatás után tojásos pirospaprikával megkentem, és sütőpapiros sütőlapra tettem Még sütés előtt egy kicsit kelesztettem.majd 180fokon szép pirosra megsütöttem
|
|
burger eva 2 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 2 hete itt:
vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok
Kőszeghy Anna írta 3 hete itt:
Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!