Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A csokis lap hozzávalói
10 deka ét csokoládé
9 deka vaj
1 tk vaníliás aroma
3 egész tojás
csipet só
7 deka barna cukor
2 lapos kanál liszt
A csokoládé mousse hozzávalói
20 deka olvasztott étcsoki
3 evő kanál viz
3 kanál kristáj cukor
3 tojás sárgája
3 deci tejszín hab
Málna mousse hozzávalói
25 deka málna
5 ekanál víz
10 deka cukor
2 tojás sárgája
1 deka zselatin
4 deci tejszín hab
A tojások sárgáját egy kanál cukorral kihabosítom.A tojások fehérjét habbá verem a maradék cukorral .A tojások sárgájához hozzáadom lassan folyatva az olvadt vajat az olvadt csokoládét és végül a tojás felvert habját és a lisztet
20 centis sütőpapiros tortaformába öntöm.Egyenletesen elsimítom 170 fokos légkeveréses sütőben 15-20 perc alatt megsütöm.A papírt lehúzom róla és amikor kihűlt visszateszem a tortaformába és a málnás mousszal megkenem
A málnás mousz készítése
A tojások sárgáját egy kanál cukorral kikeverem A többihez adok 3 kanál vizet és a tűzhelyen felforralom
Majd állandó keverés mellett hozzáadom a tojásos habhoz A zselatint feloldom és hozzáöntöm.Az összetört málnát is belekeverem végül
A tejszínt kemény habbá verem és hozzá keverem .Az egészet a csokis lapra rákenem.Egy jó félórát a hűtőbe teszem amíg megszilárdul a krém
A csokis moussze is úgyanigy készül csak felolvasztott csokival
amikor a csokissal kész vagyok rásimítom a málnás mousszra és ismét hűtöbe teszem Egy fél óra elteltével tejszínhabbal és málnával feldiszítem
|
|
Garáz József 9 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Hajnali palacsintáim képhez:
A mai napra 40 fokhoz közeli kánikulát jósoltak a ...
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:
Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:
Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Kókuszos csokis születésnapi torta képhez:
Marcsikám finom tortát sütöttél, ebből én is elfogadnék egy ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Eszterházy rostélyos, spagetti.
Garáz József írta 1 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
Hajnalka! Köszönjük szépen. Sajnos az idén nem terem sok...
szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
De jo!mien jo is lesz am ez a telen!ugyesek vagytok!
szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
En is el voltam menve Pestre a hugomekhoz dolgoztam vele ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!