Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A tortalap hozzávalói
5 egész tojás
12 deka cukor
15 deka liszt
fél deci étolaj
fél deci víz
1 csg sütőpor
A krém hozzávalói
1 csg vaníliás pudingpor
5 deci tej
2 kanál cukor
2 deci tejszín
1 lap zselatin
15 deka gesztenye massza
15 deka porcukor
ízlés szerint rum
15 deka vaj
Marcipán a díszítéshez és a bevonáshoz
A tojásokat szétválasztom A fehérjét 2 kanál cukorral felverem.A sárgáját a cukorral vízzel étolajjal habosra felverem, a fehérjével óvatosan összekeverem és a sütőporos liszttel összekeverem.Egy kapcsos torta formát margarinnal kikentem és morzsával meghintettem A masszát beleöntöttem elsimítottam és 170 fokon megsütöttem.Amikor a tészta kihűlt 3 egyenlő részre felvágtam.
A krémhez a pudingot a szokásos eljárással felfőztem
Amikor levettem a tűzről egy lapzselatint beleolvasztok. A pudingot langyosra kihűtöm ..A tejszínt habbá vertem, A langyosra kihűlt pudingba felét belekeverem és az alsó lapot ezzel a krémmel megtöltöm.Ráteszem a második tésztalapot erre a gesztenye krémet teszem.A porcukrot 2 kis kanál vízzel elkeverem, hozzáadom a margarint és habosra keverem, közben a rumot és a gesztenyemasszát is beleteszem,jó habosra kikeverem és a lapra rákenem erre pedig a tejszín másik felét teszem és úgy jön rá a harmadik lap.Amivel lefedtem.A tetejét és az oldalát egy kevés krémmel bevonom, hogy majd a tortára marcipánt ráteszem A fehér marcipánt porcukorral kinyújtottam és a tortára helyeztem úgy,hogy lelógjon az oldalára .Színes marcipán karikákkal díszítettem.
|
|
Kőszeghy Anna írta 17 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 21 órája a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Almás-birsalma leves, pirított máj krumplipürével.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Vadlazac tejszínes gombamártással képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Remélem jól ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!