Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A tészta hozzávalói
60 deka liszt
kél teáskanál só
3ek cukor
3,5deci tej
1 egész tojás
3 deka élesztő
fél deci olaj
A töltelék hozzávalói
50 dkg túró
2 evőkanál búzadara
1tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
20 deka kimagozott meggy
3-4 kanál cukor
Az élesztőt a cukorral kevés langyos tejjel felfuttatom
A tojást a cukorral kikeverem
A dagasztógépbe tettem a lisztet sót és amikor az élesztő felfutott a lisztre öntöttem a többi hozzávalóval és bedagasztottam Rugalmas tészta lett belőle
Letakarom és duplájára kelesztem
Amikor megkelt lisztezett deszkára kiöntöttem és 16 egyforma méretre vágtam, amiből kis gombócokat készítettem és letakarva kb 10-15 percig kelesztettem
Közben elkészítem a tölteléket
A hozzávalókat a meggy kivételével összekeverem tetszés szerint ízesítem és
Kelesztés után egyenként a kis gombócokbólkb 2mm-es vastagságura és 15-18 centis köröket nyújtottam amiket a szélétől a közepe felé négy helyen bevágom de csak annyira hogy a tölteléket a közepébe tudjam tenni
A tölteléket a túrót és a meggyet a közepére helyezem és és a bevágott tésztát köré hajtomAz elsőt aztán a nele szembe lévőt a harmadikat és végül a negyediket Tojás sárgájával lekenem és 170 fokon szép pirosra sütöm
Szántó Hajni receptje szerint készítettem némi változtatással Köszönöm Hajnikám
|
|
Kőszeghy Anna írta 8 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Finomfőzelék, pulykamell pörkölt. ...
burger eva 8 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 5 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!