Finomságok Konyhája: Napraforgó (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Napraforgó

Napraforgókalács
Hozzávalók:

660 g finomliszt
1 tojás
1 tojás sárgája
1 dl olaj

1 ek. cukor
1,5 tk. só
kb. 4 dl tej
4 dkg friss élesztő

Kenéshez:

5-6 dkg olvasztott vaj

A tetejére:

1 tojás
napraforgó, len,-szezámmag

Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl tejben és 1 mk.cukorral.
Majd a többi hozzávalóival jól kidagasztjuk.
Keverőtálba tettem,melegen 1/2 óra alatt megkelt.
Lisztezett felületre borítjuk és két egyforma darabba vágjuk.
Az egyik tésztát 5 egyforma részre osztjuk és egyenként gömbölyítjük.

Hagyjuk pár percig pihenni.
Addig a másik tésztát vesszük elő.
Leválasztjuk az egy negyed részét, cipót formázunk belőle, félretesszük, ez lesz a kalács közepe.
A maradék háromnegyed részt szintén öt egyenlő részre osztjuk és gömbölyítjük.
Hagyjuk pihenni.
Elővesszük az első öt tésztagombócot.
Egyesével egy kb. 22-23 cm átmérőjű kört nyújtunk belőle.

Az elsőt rögtön sütőpapírra helyezzük.
Megkenjük olvasztott vajjal.

Kinyújtjuk a másodikat is és az első tetejére helyezzük.
Megkenjük, erre jön a harmadik lap, azt is megkenjük, erre a negyedik, amit szintén megkenünk.
Az utolsó lapot nagyobbra nyújtjuk, akkorára, hogy a négy réteg oldalát is befedje.

A tészta közepét nyolc részre vágjuk, úgy, hogy körben egy cm szélességben egyben hagyjuk:

A cikkeket kihajtjuk.

Most az öt kisebb gombócot nyújtjuk, kenjük, és rétegezzük, pont úgy, mint az előzőt, de csak 14-15 cm átmérőre.
Ha készen van, akkor a már kihajtott tészta közepébe helyezzük.

A közepét ugyanúgy, mint az előzőt, nyolc részre vágjuk, a szélén egy centimétert egyben hagyva. A bevágásokat úgy végezzük, hogy az előző sor kihajtott szirmai közé essenek ezek a belsők:

Ha kész a bevágás, akkor óvatosan ezeket is kihajtjuk.
A közepébe helyezzük a félretett cipót.

A kalácsot a sütőpapír segítségével sütőlemezre helyezzük.
A tepsi hátoldalán sütöttem, hogy a széle ne nyomódjon meg.
Letakarjuk és 30 percig hagyjuk kelni.
Ezalatt a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A megkelt tésztát egy egész, felvert tojással lekenjük.
A közepét és a szirmokat megszórjuk napraforgó,-len,-vagy szezámmaggal.
Részletesen a fázis fotókat vagyis az elkészítési folyamatot megnézhetitek ITT:
http://limarapeksege.blogspot.hu/2012/04/napraforgo-kalacs.html

Látta 1070 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Domján Mária üzente 13 éve

Köszönöm szépen.Mária

Válasz

fehér mária üzente 13 éve

nagyon ügyes vagy............, gratulálok.......

Válasz

Domján Mária üzente 13 éve

Lányok nagyon szépen köszönöm .
Nagyon finom volt. Puszi Marcsi
.

Válasz

Friedlné Évi üzente 13 éve

Marcsika! ezt egyszer én is kipróbálom istenien néz ki!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Gyönyörű lett Marcsikám!
Az enyémet a WEB cukinál leszólták,de nem foglalkozom vele.
Gratulálok.
Nagyon szép munka!
Puszi:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon szép, ez itt a türelmesek klubja,,,,,,na én nem vagyok az.

Válasz

Domján Mária üzente 13 éve

Köszönöm Marikám.Puszi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nem csak finom de nagyon szép is.Gratulálok: Marika

Válasz

Domján Mária üzente 13 éve

Ilucika!!
Nagyon finom volt. csak ajánlani tudom mindenkinek.Puszi

Válasz

Szász ilucika üzente 13 éve

Marcsika! Nagyon fini lehet!
GR.Ilucika

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Vegyes gyümölcsleves, roston sült ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

József csodásan néz ki ez a finom reszelt alma!- és még ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almás lepény . {Saját termésű Éva almából} képhez:

Almas_lepeny__sajat_termesu_eva_almabol_2198672_1002_s

József gratulálok! Nagyon finom lepényt sütöttetek! Én is...

Garáz József 3 napja új képet töltött fel:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Piritott_tarhonya_leves-008_2198680_5173_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Almas_lepeny__sajat_termesu_eva_almabol_2198672_1002_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Kaposztashus_2198661_5277_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu