Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók a tésztához
50deka liszt
2,5deka élesztő
3deci tej
5ek kristály cukor
8deka olvasztott vaj
2tojás sárgája
csipet só
20deka darált dió 15deka cukor
Az élesztőt 1deci langyos tejben cukorral felfuttatom Amikor felfutott A liszthez egy csipet sót az élesztőt az olvasztott vajat a tojás sárgáját a tejet és a cukrot amit tejbe feloldottam.,.Addig dagasztom amíg selymes tésztát nem kapok.Ekkor leszórom liszttel és letakarom ,hogy melegen legyen.Kétszeresére megkelesztem.Amikor megkelt lisztes gyúródeszkára kiöntöm ,és ujjnyi vastagra kisodrom.Pogácsa szaggatóval(közepessel) kiszaggatom.A kuglóf formát vajjal kikentem.A kiszúr tásztát a forma aljára teszem olajjal megkenem és cukros diót szórtam rá.Ezt a műveletet addig teszem amíg 3/4 részig nem lesz a forma.170-180fokon előmelegített sütőbe sütöttem.
Vaníliás krém készítése
8deci tej
10deka cukor
1csg vaníliás puding
2kanál liszt
A cukrot a tejjel felforralom és a lisztes pudingot amit 1deci tejjel kikevertem ,a forró tejhez öntöm és felfőzöm.A tészta szeletekre vaníliás krémet teszek.
|
|
Kőszeghy Anna 23 órája új képet töltött fel:
Garáz József írta 3 napja a(z) Barbe szószos csírkemel körettel. képhez:
Anna! Köszönöm szépen. Az unokám keze munkája is...
Kőszeghy Anna írta 4 napja itt:
Szia Marcsikám! Hogy vagytok? Remélem, hogy jól! !! Régen jöttél a klubba! Várunk! Puszi.
szanto hajnalka írta 4 napja a(z) Pisztáciás piskótatekercs képhez:
Koszonom Annacskam!Jol vagyok!most kicsit tobb idom ...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Pisztáciás piskótatekercs képhez:
Hajnikám köszönöm a hozzászólást! Mindig örülök,...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Barbe szószos csírkemel körettel. képhez:
József gratulálok! Szép színes és étvágygerjesztő ételt ...
Szotojka Tipi Olasz Herceg írta 5 napja itt:
keresek ojan csajszit aki jól főz de az ágyba is penge
szanto hajnalka írta 5 napja a(z) Pisztáciás piskótatekercs képhez:
Nagyon jol nez ki biztos nagyon finom! Egessegetekre!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!