Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók a tésztához
70 deka liszt
2 egész tojás
4,5 deci tej
2 kanál cukor
5 deka élesztő
só
10 deka olvasztott nem forró ráma margarin
A töltelék
50 deka szilva kockákra vágni
2 darab alma kkis kockákra vágni
10 deka darabólt dió
1 tojás sárgája+ 1tojás a kenéshez
1,5 deci tejföl
őrőlt fahéj
Az élesztőt 1 kanál cukorral és 1deci langyos tejjel felfuttatom
Amikor felfutott az élesztő a többi hozzávalóval bedagasztom és jól kidolgozom.
Duplájára kelesztem
Kelesztés után lisztezett deszkára öntöm és még egyszer átgyúrom és 5-10 percet letakarva pihentetem.
Közben a szilvákat és az almát apróra összevágom
A tejfölbe egy kanál cukrot teszek és a tojás sárgájával kikeverem hozzáadom az összevágott gyümölcsöket és a fahéjat
Pihentetés után a tésztát téglalap alakura kinyújtom
olajjal vékonyan lekenem a kinyújtott tésztát a gyümölcsös töltelékkel megszórom és feltekerem mint a roládokat
Amikor feltekertem tetszés szerinti szeleteket én 2centiseket vágtam
Sütőpapiros sütőlapra tettem a tetejét tojással megkentem
180 fokon szép pirosra megsütöm.
|
|
Kőszeghy Anna írta 22 órája a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 23 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!