Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Spárgaszezonban spárgát ennénk spárgával, annyira szeretjük, ezért aztán nálunk elég sűrűn kerül az asztalra különböző módon elkészítve.
Hozzávalók:
500 gr zöldspárga, 1 kisebb vöröshagyma, 1 nagyobb burgonya, só, őrölt bors, tejszín, étkezési keményítő, csipetnyi cukor.
Az megmosott zöldspárga végeit letörtem, a fás részeket eldobtam.
A spárgasípok virágos végeit levágtam ( kb. 4 cm-es legyen), és forrásban lévő sós vízben 1-2 perc alatt roppanósra főztem, majd leszűrtem, és félretettem. Ez lett a levesbetét.
A többi spárgát karikákra vágva, a hagymát és a krumplit apróra vágva megfőztem a visszamaradt lében, majd botmixerrel pürésítettem.
A végén keményítős kötéssel besűrítettem. Ha szükséges utána ízesítem. A tetejét aprított petrezselyemmel szórva tálaltam.
Sajt chipsz házilag:
----------------------
Most készítettem először, de nem utoljára.
Én gouda sajtból készítettem, amit apró lyuku reszelőn lereszeltem, majd egy jó nagy diónyit ( kissé ellapítva)hőálló tányérba téve betettem a mikróba kb. 1 percre (ez mikrofüggő, ezért először ellenőrizni kell). A mikróból kivéve egy papír törlővel leitattam a kiolvadt zsírt a tetejéről. Amint kezd hülni egy széles pengéjű késsel (vajkenővel) alányúlva leveszem a tányérról és krémleves mellé tálalom ezt a finom, ropogós chipszet.
|
|
Kőszeghy Anna írta 10 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Ősszibarack krémleves, tejszínes, sajtos-...
Kőszeghy Anna írta 10 órája a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
József guszta ételt hoztál! Még nem ettem ilyent, de finom ...
Garáz József 22 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Hideg tejszínes őszibarack leves, majoránnás ...
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Sajtos tejfölös sült csirkemell basmati rizzsel,...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kolbászos és tojásos lecsó puha-friss ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldborsó leves, rántott karaj és rántott ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Paradicsomos káposzta, sült hús.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyásleves, diós széles metélt...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Meggyes cseresznyés pite. képhez:
József ügyesek vagytok mindhárman! Kívánom, hogy ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!