Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Spárgaszezonban spárgát ennénk spárgával, annyira szeretjük, ezért aztán nálunk elég sűrűn kerül az asztalra különböző módon elkészítve.
Hozzávalók:
500 gr zöldspárga, 1 kisebb vöröshagyma, 1 nagyobb burgonya, só, őrölt bors, tejszín, étkezési keményítő, csipetnyi cukor.
Az megmosott zöldspárga végeit letörtem, a fás részeket eldobtam.
A spárgasípok virágos végeit levágtam ( kb. 4 cm-es legyen), és forrásban lévő sós vízben 1-2 perc alatt roppanósra főztem, majd leszűrtem, és félretettem. Ez lett a levesbetét.
A többi spárgát karikákra vágva, a hagymát és a krumplit apróra vágva megfőztem a visszamaradt lében, majd botmixerrel pürésítettem.
A végén keményítős kötéssel besűrítettem. Ha szükséges utána ízesítem. A tetejét aprított petrezselyemmel szórva tálaltam.
Sajt chipsz házilag:
----------------------
Most készítettem először, de nem utoljára.
Én gouda sajtból készítettem, amit apró lyuku reszelőn lereszeltem, majd egy jó nagy diónyit ( kissé ellapítva)hőálló tányérba téve betettem a mikróba kb. 1 percre (ez mikrofüggő, ezért először ellenőrizni kell). A mikróból kivéve egy papír törlővel leitattam a kiolvadt zsírt a tetejéről. Amint kezd hülni egy széles pengéjű késsel (vajkenővel) alányúlva leveszem a tányérról és krémleves mellé tálalom ezt a finom, ropogós chipszet.
|
|
Kőszeghy Anna írta 17 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 21 órája a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Almás-birsalma leves, pirított máj krumplipürével.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Vadlazac tejszínes gombamártással képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Remélem jól ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!