Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Spárgaszezonban spárgát ennénk spárgával, annyira szeretjük, ezért aztán nálunk elég sűrűn kerül az asztalra különböző módon elkészítve.
Hozzávalók:
500 gr zöldspárga, 1 kisebb vöröshagyma, 1 nagyobb burgonya, só, őrölt bors, tejszín, étkezési keményítő, csipetnyi cukor.
Az megmosott zöldspárga végeit letörtem, a fás részeket eldobtam.
A spárgasípok virágos végeit levágtam ( kb. 4 cm-es legyen), és forrásban lévő sós vízben 1-2 perc alatt roppanósra főztem, majd leszűrtem, és félretettem. Ez lett a levesbetét.
A többi spárgát karikákra vágva, a hagymát és a krumplit apróra vágva megfőztem a visszamaradt lében, majd botmixerrel pürésítettem.
A végén keményítős kötéssel besűrítettem. Ha szükséges utána ízesítem. A tetejét aprított petrezselyemmel szórva tálaltam.
Sajt chipsz házilag:
----------------------
Most készítettem először, de nem utoljára.
Én gouda sajtból készítettem, amit apró lyuku reszelőn lereszeltem, majd egy jó nagy diónyit ( kissé ellapítva)hőálló tányérba téve betettem a mikróba kb. 1 percre (ez mikrofüggő, ezért először ellenőrizni kell). A mikróból kivéve egy papír törlővel leitattam a kiolvadt zsírt a tetejéről. Amint kezd hülni egy széles pengéjű késsel (vajkenővel) alányúlva leveszem a tányérról és krémleves mellé tálalom ezt a finom, ropogós chipszet.
|
|
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Hajnali palacsintáim képhez:
A mai napra 40 fokhoz közeli kánikulát jósoltak a ...
Kőszeghy Anna 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:
Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:
Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Kókuszos csokis születésnapi torta képhez:
Marcsikám finom tortát sütöttél, ebből én is elfogadnék egy ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Eszterházy rostélyos, spagetti.
Garáz József írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
Hajnalka! Köszönjük szépen. Sajnos az idén nem terem sok...
szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
De jo!mien jo is lesz am ez a telen!ugyesek vagytok!
szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
En is el voltam menve Pestre a hugomekhoz dolgoztam vele ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!