Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók a leveshez:
1 csirkemell,2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 darabka zeller, 1 közepes fej vöröshagyma, 1/2 karalábé, 30 dekányi kelkáposzta, 1 nagyobb krumpli, szemes bors, só (ételízesítő), egy kis darabka zöldpaprika.
Leves betét: lúdgége tészta.
A fenti hozzávalókból finom levest főztem.
Amíg főtt a leves, elkészítettem a májgombóc masszát.
Májgombóc hozzávalói:
25 dkg pulykamáj ( csirkemáj), 2 db zsemle, 2 egész tojás, 2 dl tej, 2 ek olaj, 1 kisebb vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 tk ízvarázs ételízesítő, só, őrölt bors.
A zsemléket apróra vágjuk, ráöntjük a tejet és jól összeforgatjuk, majd 15 percig állni hagyjuk. Közben a finomra vágott hagymát olajon üvegesre fonnyasztjuk.
A májat éles késsel elkaparjuk, majd hozzáadjuk a felvert tojást, az áztatott, kinyomkodott zsemlét, a fűszereket, a hagymát, és az aprított petrezselymet.
Annyi zsemlemorzsát adjunk még hozzá, hogy formázható legyen. A már forrásban lévővízbe diónyi gombócokat teszünk, és kb. 20 percig főzzük. Ezután áttesszük a levesbe ( így tisztább marad a levesünk, mintha belefőztük volna).
TIPP: ha marad a májgombóc masszájából, akkor kevés olajban kisütve finom májpuffancsot kapunk, ami nagyon finom főzelék feltét, de köretekkel fogyasztva is kitűnő!
|
|
Garáz József 6 órája új képet töltött fel:
Garáz József írta 7 órája a(z) Virslis tésztasaláta. képhez:
Anna! Ezt megint Nellike találta meg és Ő kérte hogy a Mama ...
Kőszeghy Anna 7 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Vörös lencse főzelék, tojás ropogós (fasírt).
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Virslis tésztasaláta. képhez:
József finom salátát hoztál! Én is szeretem a majonézes ...
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:
Ezt a finom és egyszerű desszertet most készítettem ...
Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!