Finomságok Konyhája: Házi kovászos káposzta (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13036 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13036 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13036 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13036 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Házi kovászos káposzta

Hozzávalók:
Fejes káposzta igény szerint, 1 liter vízhez 3 dkg só, szemes bors, babérlevél, köménymag, a tetejére 1 szelet jó minőségű kovászos kenyér

A felszeletelt káposztát kevés sóval addig gyúrtam, amig megpuhultak a rostjai, majd vízzel átöblítettem, hogy ne maradjon rajta só. Amíg a káposztát gyalultam, felforraltam a vizet a sóval, langyosra hűtöttem, és az üvegbe rakott káposztára öntöttem.
A tetejére tüllzacskóba csomagolt kenyeret tettem ( így könnyebb eltávolítani). Végül egy üvegre illő kistányérral lefedtem tetejét .Meleg helyre, (de nem tűző napra) tettem, három nap múlva levettem a tetejéről a kenyeret, és még 3 napig érleltem.
Kicsavartam a káposztát, áttettem egy tiszta üvegbe, és felöntöttem az átszűrt lével.
Ha nem fér bele az összes lé, akkor se öntsük ki, mert remek üdítő ebben a nagy melegben.
Székelykáposztához készítettem, a hűtőben tárolom, de savanyúságként fogyasztva is remek!

A savanyúságosoknál vásárolt káposzta ( ami nem tejsavas erjesztéssel készült, és tele van tartósítóval) mindig problémát okozott.
A saját készítésű káposztából, és savanyúságból bátran fogyaszthatunk nem árt meg!
Már minden évben többször elkészítettem! Nagy sikere volt!

Idén februárig a hűtőben didergett az elkészítéséig. Nagyon jó ízű és ropogós maradt!!!

Látta 321 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kőszeghy Anna üzente 8 éve

Köszönöm szépen Marcsikám! Ha szeretitek a savanyú káposztás ételeket,
akkor feltétlenül ajánlom az elkészítését, mert mérföldekkel finomabb, mint a bolti és egészségesebb is!
A titok a jó kovászos kenyérben rejlik!

Válasz

Domján Mária üzente 8 éve

Annám erről még nem is hallottam, én is elkészítem azt hiszem.Köszönöm szépen a receptet puszi

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József 1 órája új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-005_2195191_8297_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 3 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu