Finomságok Konyhája: 2014 Szilveszteri hidegtálak (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12964 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12964 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12964 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12964 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

2014 Szilveszteri hidegtálak

Kaszinótojás francia salátával és tormás sonkatekercs

Kaszinótojás francia salátával és tormás sonkatekercs

Hozzávalók:
7 db kemény,tojás, só, bors, 1 teáskanálnyi mustár, besamel, szardella paszta (elhagyható). A besamelhez: 3 dkg liszt, 3 dkg margarin, és annyi tej, hogy jó sűrű legyen a mártás.

A margarinon világosra pirítjuk a lisztet és lehúzzuk a tűzről. Habverővel apránként hozzákeverjük a tejet, majd forrpontig hevítjük. Kihűlve adjuk az áttört tojássárgájához, hozzáadjuk a sót, borsot, a mustárt, kevés majonézt, majd simára keverjük és ezzel töltjük meg a hosszában félbevágott tojásokat.

Francia saláta hozzávalói, ahogy én készítem:

1 kg mexikói zöldségkeverék (mirelit), 3 db közepes nagyságú burgonya, 1 db nagyobb savanykás alma ( idared v. jonathán), 3 db közepes nagyságú csemege uborka

A zöldségkeveréket forrásban lévő sós vízben az előírás szerinti ideig főzöm, majd lehűtöm, A kisebb kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzöm ( vigyázok, hogy ne főjön túl puhára), majd ezt is lehűtöm.
Amíg a zöldségek hűlnek elkészítem a tartármártást.

Tartár mártás:
1 nagy pohár (450 gr) tejföl, 1 nagy tubus majonéz, ( most házilag készítettem majonézt), 1 ek mustár, só, bors, porcukor ízlés szerint,és annyi citromlé, amitől pikáns ízt kap a mártásunk.

A mártás egy részét tegyük félre a kaszinó tojások bevonásához, a megmaradt mártásba egyenletesen keverjük bele a főtt zöldségeket, az apró kockára vágott csemege uborkát, és a szintén apróra vágott almát.

A tojásokat töltelékkel lefelé ráhelyezzük a salátára, leöntjük ( úgy, hogy egyenletesen befedje) a mártással, és egyéni ízlés szerint díszítjük.

Hozzávalók: 12 szelet sonka, besamel, só, bors, porcukor, majonézes vagy ecetes torma.

A sonkatekercshez besamelt készítünk a következéppen: 3 evőkanál vajon, vagy margarinon zsemleszinüre pirítunk 3 evőkanál lisztet és felöntjük 3 dl hideg tejjel, majd állandó keverés (habverővel) mellett mártássá sűrítjük.
Kihülés után izesítjük a tormával, kevés porcukorral, sóval, borssal. A tormás besamellel megkent sonkát felgöngyöljük és tálra tesszük. A maradék krémet habzsákba töltjük és feldíszítjük vele a sonka végeit és a tetejét.
Francia salátát és kaszinó tojást is készíthetünk mellé.

Látta 356 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Köszönöm szépen Marcsi! Örülök, hogy tetszik!

Válasz

Domján Mária üzente 10 éve

Gyönyörű szépen tálaltad a hidegtálakat gratulálok
Köszönöm szépen Anna

Válasz

Ez történt a közösségben:

burger eva írta 1 napja a(z) Habcsok képhez:

Habcsok_2196263_2296_s

Kösz az értékelést.

Domján Mária írta 2 napja a(z) Habcsok képhez:

Habcsok_2196263_2296_s

Finom egyszerű édességet készítettél Évikém puszika

burger eva 2 hete új képet töltött fel:

Habcsok_2196263_2296_s

Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 2 hete itt:

vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok

Kőszeghy Anna írta 3 hete itt:

Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu