Finomságok Konyhája: 2014 Szilveszteri hidegtálak (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12982 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12982 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12982 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12982 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

2014 Szilveszteri hidegtálak

Kaszinótojás francia salátával és tormás sonkatekercs

Kaszinótojás francia salátával és tormás sonkatekercs

Hozzávalók:
7 db kemény,tojás, só, bors, 1 teáskanálnyi mustár, besamel, szardella paszta (elhagyható). A besamelhez: 3 dkg liszt, 3 dkg margarin, és annyi tej, hogy jó sűrű legyen a mártás.

A margarinon világosra pirítjuk a lisztet és lehúzzuk a tűzről. Habverővel apránként hozzákeverjük a tejet, majd forrpontig hevítjük. Kihűlve adjuk az áttört tojássárgájához, hozzáadjuk a sót, borsot, a mustárt, kevés majonézt, majd simára keverjük és ezzel töltjük meg a hosszában félbevágott tojásokat.

Francia saláta hozzávalói, ahogy én készítem:

1 kg mexikói zöldségkeverék (mirelit), 3 db közepes nagyságú burgonya, 1 db nagyobb savanykás alma ( idared v. jonathán), 3 db közepes nagyságú csemege uborka

A zöldségkeveréket forrásban lévő sós vízben az előírás szerinti ideig főzöm, majd lehűtöm, A kisebb kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzöm ( vigyázok, hogy ne főjön túl puhára), majd ezt is lehűtöm.
Amíg a zöldségek hűlnek elkészítem a tartármártást.

Tartár mártás:
1 nagy pohár (450 gr) tejföl, 1 nagy tubus majonéz, ( most házilag készítettem majonézt), 1 ek mustár, só, bors, porcukor ízlés szerint,és annyi citromlé, amitől pikáns ízt kap a mártásunk.

A mártás egy részét tegyük félre a kaszinó tojások bevonásához, a megmaradt mártásba egyenletesen keverjük bele a főtt zöldségeket, az apró kockára vágott csemege uborkát, és a szintén apróra vágott almát.

A tojásokat töltelékkel lefelé ráhelyezzük a salátára, leöntjük ( úgy, hogy egyenletesen befedje) a mártással, és egyéni ízlés szerint díszítjük.

Hozzávalók: 12 szelet sonka, besamel, só, bors, porcukor, majonézes vagy ecetes torma.

A sonkatekercshez besamelt készítünk a következéppen: 3 evőkanál vajon, vagy margarinon zsemleszinüre pirítunk 3 evőkanál lisztet és felöntjük 3 dl hideg tejjel, majd állandó keverés (habverővel) mellett mártássá sűrítjük.
Kihülés után izesítjük a tormával, kevés porcukorral, sóval, borssal. A tormás besamellel megkent sonkát felgöngyöljük és tálra tesszük. A maradék krémet habzsákba töltjük és feldíszítjük vele a sonka végeit és a tetejét.
Francia salátát és kaszinó tojást is készíthetünk mellé.

Látta 363 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Köszönöm szépen Marcsi! Örülök, hogy tetszik!

Válasz

Domján Mária üzente 10 éve

Gyönyörű szépen tálaltad a hidegtálakat gratulálok
Köszönöm szépen Anna

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Tyuk_savanyukaposztaval_2197456_9334_s

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Zoldsegkrem_leves_2197437_1719_s

Szotojka Tipi Olasz Herceg írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

ha maratt valami belölle szivessen megenném

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Gombaporkolt_galuskaval-003_2197397_6537_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gulyás leves, grízes tészta sárgabarack ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

József köszönöm szépen a hozzászólást!

Garáz József írta 1 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

Anna Az unokám a brokkolit szereti Így nálunk is volt már ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

Mostanában sok brokkolis ételt készítek, mert nagyon ...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Brokkolis_tejszines_szarvacska_teszta_2197310_1786_s

burger eva írta 2 hete a(z) Szavarin képhez:

Szavarin-002_2197257_1230_s

Köszönöm a hozzászólást.

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu