Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
10 dkg bacon szalonna, 2-3 ek olaj,1 kg újburgonya (közepes méretű), 1 nagy fej vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 1 kisebb paradicsom, só, 2 tk őrölt pirospaprika, 2-3 ek tejföl, 1 tk étkezési keményítő
A meghámozott, vagy ledörzsölt héjú burgonyát (új dörzsiszivacs is jó hozzá) nem túl vékony ( kb. 5-6 mm) karikákra szeljük, a megtisztított hagymát szálasra,a zöldpaprikát és paradicsomot apró kockára vágjuk.
A felkockázott bacon-t olajon megsütjük, és kivesszük a lábasból.
A zsiradékra rátesszük a hagymát, pár percig pirítjuk, hozzáadjuk a paprikát paradicsomot, ezzel is pirítjuk egy kicsit, végül megszórjuk őrölt pirospaprikával, felöntjük kevés vízzel és beletesszük a burgonyát, majd annyi vizet adunk még hozzá, hogy szűken ellepje. Néha óvatosan megkeverjük, vigyázzunk, hogy ne főzzük túl a burgonyát, mert összetörik. Ha megfőtt tejfölös-keményítős kötéssel besűrítjük.A tetejét tálaláskor szórjuk meg pirított szalonnával, és adjunk hozzá külön tejfölt is.
|
|
burger eva 2 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 2 hete itt:
vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok
Kőszeghy Anna írta 3 hete itt:
Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!