Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Ez volt a mai vacsoránk
--------------------------
Hozzávalók 6 személyre:
40 dkg liszt,2 dkg élesztő,1 csésze tej,1 kávéskanál cukor,5 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál só.
Az élesztőt 2 evőkanál langyos tejjel és a cukorral elkeverjük, a tetejét liszttel megszórjuk, és langyos helyen letakarva 10 percig állni hagyjuk. Egy mély tálba tett liszt közepébe öntjük a megkelt élesztőt, a csésze langyos tejet, és hozzáadjuk az 5 evőkanál olajat. Fakanállal addig keverjük, amíg elválik a táltól. Ezután még 2-3 percig tovább dagasztjuk, hogy sok levegő kerüljön bele. A tésztát belisztezett tálban letakarva, langyos helyen kb. 30 percig pihentetjük, s közben elkészítjük a gombás tölteléket.
Gombás töltelék hozzávalói:
40 dkg gomba,20 dkg főtt tarja,1 közepes vöröshagyma,
2 kis doboz paradicsom-pűré,só, őrölt bors,szárított rozmaring,
oregánó,kevés kakukkfű,1-2 evőkanál ketchup,reszelt sajt.
Az olajon sárgára pirítjuk a reszelt hagymát, beletesszük a szeletekre vágott gombát, és ha félig megpárolódott, a metéltre vágott főtt tarját. Ezután hozzákeverjük a paradicsompűrét és kétszer annyi vízzel, mint a pűré térfogata felhígítjuk. Fűszerekkel ízesítjük, 3-4 percig forraljuk, kihűtjük és a nyers tésztára kenjük.
Reszelt sajttal meghintjük, és kb. 25 percig sütjük.
Néha fokhagymával elkevert tejföllel kenem meg, megrakom gombaszeletekkel, és vastagon meghintem reszelt sattal.
A család sok feltéttel szereti!
|
|
Garáz József 15 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Hajnali palacsintáim képhez:
A mai napra 40 fokhoz közeli kánikulát jósoltak a ...
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:
Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:
Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Kókuszos csokis születésnapi torta képhez:
Marcsikám finom tortát sütöttél, ebből én is elfogadnék egy ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Eszterházy rostélyos, spagetti.
Garáz József írta 1 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
Hajnalka! Köszönjük szépen. Sajnos az idén nem terem sok...
szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
De jo!mien jo is lesz am ez a telen!ugyesek vagytok!
szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
En is el voltam menve Pestre a hugomekhoz dolgoztam vele ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!