Finomságok Konyhája: Karalábé fasírozott fürjtojással (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13007 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Karalábé fasírozott fürjtojással

Hozzávalók:
40 dkg zsenge (nem fás) karalábé, 10 dkg aprószemű zabpehely, 5 dkg reszelt cheddar sajtt (gouda is jó),2 ek durvára tört dióbél. 1 tojás, só, őrölt bors, 1 ek ízvarázs ételízesítő ( ez is sós), zsemlemorzsa-igény szerint, 1 közepes fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, étolaj a sütéshez.
A forgatáshoz: szezámmaggal kevert zsemlemorzsa.

A karalábét nagylyukú reszelőn lereszeljük, és félretesszük ( én nem sózom be, így a levét megihatom), ha levet engedett, akkor jól kinyomkodjuk.
A zabpelyhet 2-3 ek vízzel meglocsoljuk.
A kinyomkodott karalábéhoz hozzáadjuk a tojást, a zabpelyhet, a reszelt sajtot. a diót, a fűszereket, a reszelt hagymákat, az ételízesítőt, és annyi zsemlemorzsát, amitől összeáll a massza.

A kész masszából pogácsákat készítünk, amit bepanírozunk a szezámmaggal kevert morzsába, és kissé laposabbra nyomkodjukTeflonserpenyőben felforrósított olajban, közepes hőmérsékleten, kétszer-háromszor megforgatva aranybarnára sütjük.
Húshoz hasonló, nagyon-nagyon finom fasírozott lett belőle, ezért máskor is elkészítem.
Nagy sikere volt! Fürjtojásból készített tükörtojással kínáltam, de tyúktojással is ugyanolyan finom!

Látta 267 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kőszeghy Anna üzente 5 éve

Gizike köszönöm szépen a hozzászólást! Kedves vagy! Örülök, hogy tetszik! Puszi.

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 5 éve

Marcsi köszönöm szépen! Örülök, hogy tetszik! Puszi.

Válasz

Fejér Gizella üzente 5 éve

Annyira szépek és guszták .azok a tojások mintha minket néznének ,nagyon finom lehet a fasirt is ,,gratulálok puszi

Válasz

Domján Mária üzente 5 éve

De nagyon guszta Annám Köszönöm szépen hogy elhoztad
Puszika.Azok a tojások olyanok mint a nagykönyvben megvan irva nagyon jó
Puszi

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József 9 órája új képet töltött fel:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Piritott_tarhonya_leves-008_2198680_5173_s

Garáz József 3 napja új képet töltött fel:

Almas_lepeny__sajat_termesu_eva_almabol_2198672_1002_s

Garáz József 4 napja új képet töltött fel:

Kaposztashus_2198661_5277_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Pulyka nyak burgonyával. képhez:

Pulyka_nyak_burgonyaval_2198621_9908_s

József kedvemre való-finom ételt hoztál! Gratulálok!- ...

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Pulyka_nyak_burgonyaval_2198621_9908_s

Garáz József írta 1 hete a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

Kedves Anna4 sajnos nem igazán mondható az hogy jól ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu