Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
40 dkg zsenge (nem fás) karalábé, 10 dkg aprószemű zabpehely, 5 dkg reszelt cheddar sajtt (gouda is jó),2 ek durvára tört dióbél. 1 tojás, só, őrölt bors, 1 ek ízvarázs ételízesítő ( ez is sós), zsemlemorzsa-igény szerint, 1 közepes fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, étolaj a sütéshez.
A forgatáshoz: szezámmaggal kevert zsemlemorzsa.
A karalábét nagylyukú reszelőn lereszeljük, és félretesszük ( én nem sózom be, így a levét megihatom), ha levet engedett, akkor jól kinyomkodjuk.
A zabpelyhet 2-3 ek vízzel meglocsoljuk.
A kinyomkodott karalábéhoz hozzáadjuk a tojást, a zabpelyhet, a reszelt sajtot. a diót, a fűszereket, a reszelt hagymákat, az ételízesítőt, és annyi zsemlemorzsát, amitől összeáll a massza.
A kész masszából pogácsákat készítünk, amit bepanírozunk a szezámmaggal kevert morzsába, és kissé laposabbra nyomkodjukTeflonserpenyőben felforrósított olajban, közepes hőmérsékleten, kétszer-háromszor megforgatva aranybarnára sütjük.
Húshoz hasonló, nagyon-nagyon finom fasírozott lett belőle, ezért máskor is elkészítem.
Nagy sikere volt! Fürjtojásból készített tükörtojással kínáltam, de tyúktojással is ugyanolyan finom!
|
|
Garáz József írta 11 órája a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...
Garáz József írta 11 órája a(z) Fügesajt. képhez:
Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...
Kőszeghy Anna 13 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 13 órája a(z) Fügesajt. képhez:
József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...
Kőszeghy Anna írta 13 órája a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Paradicsomos káposzta, főtt tojás.
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Paprikás krumpli Anna módra képhez:
Kolbász helyett virslivel és baconnal készítettem, nekünk ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!