Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
40 dkg zsenge (nem fás) karalábé, 10 dkg aprószemű zabpehely, 5 dkg reszelt cheddar sajtt (gouda is jó),2 ek durvára tört dióbél. 1 tojás, só, őrölt bors, 1 ek ízvarázs ételízesítő ( ez is sós), zsemlemorzsa-igény szerint, 1 közepes fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, étolaj a sütéshez.
A forgatáshoz: szezámmaggal kevert zsemlemorzsa.
A karalábét nagylyukú reszelőn lereszeljük, és félretesszük ( én nem sózom be, így a levét megihatom), ha levet engedett, akkor jól kinyomkodjuk.
A zabpelyhet 2-3 ek vízzel meglocsoljuk.
A kinyomkodott karalábéhoz hozzáadjuk a tojást, a zabpelyhet, a reszelt sajtot. a diót, a fűszereket, a reszelt hagymákat, az ételízesítőt, és annyi zsemlemorzsát, amitől összeáll a massza.
A kész masszából pogácsákat készítünk, amit bepanírozunk a szezámmaggal kevert morzsába, és kissé laposabbra nyomkodjukTeflonserpenyőben felforrósított olajban, közepes hőmérsékleten, kétszer-háromszor megforgatva aranybarnára sütjük.
Húshoz hasonló, nagyon-nagyon finom fasírozott lett belőle, ezért máskor is elkészítem.
Nagy sikere volt! Fürjtojásból készített tükörtojással kínáltam, de tyúktojással is ugyanolyan finom!
|
|
Kőszeghy Anna írta 16 órája a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 17 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!