Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
30 dkg liszt,
2 nagyobb, vagy 3 kisebb tojás,
1,5 dkg élesztő,
10 teáskanál cukor ( kb 4 dkg ),
4 dkg vaj vagy margarin,
2 dl tej,
csepp só,
1 kávéskanál rum,
fél bio-citrom reszelt héja,
olaj a sütéshez,
sárgabarack lekvár a tálaláshoz.
A langyosra melegített tejben 8 dkg liszttel, élesztővel és kevés cukorral
kovászt készítünk, amit 15-20 percig kelni hagyunk. A tojássárgáját a cukorral
kikeverjük, összevegyítjük a liszttel, a vajjal és a megkelt kovásszal és az
egészet fakanállal jól kikeverjük majd megkelesztjük. Kelés után deszkára
borítjuk, kinyújtjuk és egy nagyobb szaggatóval kiszúrjuk.
Az olajat egy mélyebb edényben felforrósítjuk. A fánkot a hüvelykujjunkkal
kissé benyomjuk, mielőtt az olajba tesszük. A benyomott oldalával lefelé
tesszük az olajba és fedő alatt sütjük. Ha az alsó része szép piros, megfordítjuk, de már nem fedjük le. Sütés után rácsra, vagy konyhai papírtörlőre tesszük,
hogy az olaj lecsepeghessen. Hígított baracklekvárral és porcukorral tálaljuk.
|
|
Kőszeghy Anna írta 16 órája a(z) Túrós tészta. képhez:
József finom ebédetek volt! Mindkettőt szeretem.
Garáz József 19 órája új képet töltött fel:
Garáz József 19 órája új képet töltött fel:
Garáz József írta 19 órája a(z) Töltött dagadó törtburgonya és párolt lilakáposzta. képhez:
Anna ! Nagyon sajnálom. Nálunk is hasonló a baj.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Gombamártásos szélesmetélt képhez:
Marcsi köszönöm a hozzászólást! Nagyon...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:
Barátnőm köszönöm a kedves hozzászólást! Isteni finom...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Töltött dagadó törtburgonya és párolt lilakáposzta. képhez:
József nekem is sokat romlott az egészségem, nem is tudok...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Töltött dagadó törtburgonya és párolt lilakáposzta. képhez:
József ez az ebéd nagyon finom kombináció, gratulálok! ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) 438137535_753114376907387_1523859542857368154_n képhez:
Marcsi nagyon tetszik ez a finomság! Itt az eperszezon, ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!