Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Ez egy nagyon finom, és gyors francia lepény. Már többször elkészítettem az eredeti tészta recepttel, de most kipróbáltam leveles vajas tésztával, és így is nagyon ízlett!
Eredeti lepény recept:
25 dkg liszt, 1 tojás sárgája, só ízlés szerint, 5 dkg margarin (vaj), 2-3 ek langyos víz.
A fentieket gyorsan összegyúrjuk, és legalább fél órára a hűtőbe tesszük.
Hozzávalók:
1 csomag leveles vajas tészta, 50 dkg brokkoli, só,késhegynyi szódabikarbóna a vízbe ( így szép zöld marad), 15 dkg sonka ( én Pápai gépsonkával készítettem), 2 tojás, 2 dl tejföl, őrölt bors, só, a tetejére 5 dkg (több is lehet) reszelt gouda sajt.
A sós-szódabikarbónás vízben roppanósra főzött brokkolit lecsepegtetjük, és hagyjuk kihülni. A leveles tésztát sütőpapírra tesszük, majd a széleit körben felhajtjuk-peremet képezünk, hogy ne follyon le róla a töltelék.
A kockára vágott sonkát a tésztára szórjuk, a brokkolit csinosan elrendezzük rajta.
A felvert tojásokat a tejföllel elhabarjuk, sózzuk, borsozzuk, végül a brokkolira öntjük..
Kerek piteformában is süthetjük, kedvünk szerint.
Cikkekre vágva forrón tálaljuk, de langyosan is finom.
|
|
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 1 napja a(z) Virslis tésztasaláta. képhez:
Anna! Ezt megint Nellike találta meg és Ő kérte hogy a Mama ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Vörös lencse főzelék, tojás ropogós (fasírt).
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Virslis tésztasaláta. képhez:
József finom salátát hoztál! Én is szeretem a majonézes ...
Garáz József 3 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:
Ezt a finom és egyszerű desszertet most készítettem ...
Kőszeghy Anna 5 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!