Finomságok Konyhája: Lekváros ravioli (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Lekváros ravioli

Hozzávalók 40 db-hoz: 45 dkg liszt, fél kávéskanál sütõpor, 1 tojás, 12 csepp mandula aroma,1 citrom reszelt héja (lehetõleg bio),28 dkg puha vaj,15 dkg porcukor.Továbbá: 20 dkg meggylekvár,1 tojás a kenéshez.

A lisztet összekeverjük a sütõporral és csipetnyi sóval. A tojást kissé felverjük,elkeverjük benne a mandula aromát és a reszelt citromhéjat.A vajat elmorzsoljuk a liszttel,hozzáadjuk a porcukrot, aztán a tojásos keveréket, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Két cipót formálunk belõle, fóliába csomagoljuk és egy órára betesszük a hûtõbe.
Kibélelünk sütõpapírral két nagy tepsit, a sütõt 180 fokra elõmelegítjük. Az egyik cipót liszttel meghintett munkalapon,vagy két sütõpapír között 2-3 mm vastag,kb. 35-40 cm-es lappá nyújtjuk.
6,5 cm átmérõjû cakkos szaggatóval a lehetõ legtöbb korongot szúrjuk ki belõle. Tepsire rakosgatjuk,mindegyik közepére kávéskanálnyi lekvárt halmozunk. Más ízû lekvárral is elkészíthetõ.
A korongok közepét a másik kinyújtott és kiszaggatott tésztából középen kereszt alakban bevágjuk.Így sütés közben a tészta belsejében felszabaduló hõ távozhat. Egy kis lekvár kifolyhat, de érdekesebbé teszi a sütit.A lekvárral púpozott korongok szegélyét megkenjük tojásfehérjével, tetejére illesztjük a bevágott korongokat.
Egy 4,5 cm átmérõjû likõrös pohárral szelíden rányomjuk a felsõ korongot az alsóra. Tetejüket megkenjük tojássárgájával. A sütõ középsõ bordamagasságában 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük.
Rácson hûtjük ki. Ez a recept egy gasztro újságból származik.

Látta 471 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Köszönöm szépen Mária!
Örülök, hogy tetszik.

Válasz

Domján Mária üzente 11 éve

Nagyon finomat hoztál köszönöm szépen
Gusztusos a tálcán az asztalterítőd nagyon illk hozzá
Gratulálok

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 4 napja itt:

Búcsúzunk a KLUB tagjaitól. Kérlek tartsatok meg emlékezetetekben! Anna ( Anikó)

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Ősz képhez:

Osz_2199956_3493_s

Búcsúzunk a Klub tagoktól! Kérlek benneteket tartsatok...

burger eva 2 hete új képet töltött fel:

Osz_2199956_3493_s

burger eva írta 3 hete a(z) Szülinapi torta képhez:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Köszönöm.

Garáz József írta 3 hete a(z) Szülinapi torta képhez:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Boldog szülinapot.

burger eva 3 hete új képet töltött fel:

Szulinapi_torta-004_2199826_6047_s

Domján Mária 4 hete új képet töltött fel:

Neve_nincs_finom-001_2199730_3251_s

Domján Mária 4 hete új képet töltött fel:

Vanelias_patkok_2199729_9730_s

Domján Mária 4 hete új képet töltött fel:

Keksztekercs_es_karamellas_torta_szeletek_2199728_2301_s

Domján Mária írta 4 hete a(z) Kelkáposzta főzelék csirkepörkölttelű képhez:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu-001_2199382_1918_s

Nagyon gusztusos és finom ételt kaptunk Tőled Annám ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu