Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók 40 db-hoz: 45 dkg liszt, fél kávéskanál sütõpor, 1 tojás, 12 csepp mandula aroma,1 citrom reszelt héja (lehetõleg bio),28 dkg puha vaj,15 dkg porcukor.Továbbá: 20 dkg meggylekvár,1 tojás a kenéshez.
A lisztet összekeverjük a sütõporral és csipetnyi sóval. A tojást kissé felverjük,elkeverjük benne a mandula aromát és a reszelt citromhéjat.A vajat elmorzsoljuk a liszttel,hozzáadjuk a porcukrot, aztán a tojásos keveréket, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Két cipót formálunk belõle, fóliába csomagoljuk és egy órára betesszük a hûtõbe.
Kibélelünk sütõpapírral két nagy tepsit, a sütõt 180 fokra elõmelegítjük. Az egyik cipót liszttel meghintett munkalapon,vagy két sütõpapír között 2-3 mm vastag,kb. 35-40 cm-es lappá nyújtjuk.
6,5 cm átmérõjû cakkos szaggatóval a lehetõ legtöbb korongot szúrjuk ki belõle. Tepsire rakosgatjuk,mindegyik közepére kávéskanálnyi lekvárt halmozunk. Más ízû lekvárral is elkészíthetõ.
A korongok közepét a másik kinyújtott és kiszaggatott tésztából középen kereszt alakban bevágjuk.Így sütés közben a tészta belsejében felszabaduló hõ távozhat. Egy kis lekvár kifolyhat, de érdekesebbé teszi a sütit.A lekvárral púpozott korongok szegélyét megkenjük tojásfehérjével, tetejére illesztjük a bevágott korongokat.
Egy 4,5 cm átmérõjû likõrös pohárral szelíden rányomjuk a felsõ korongot az alsóra. Tetejüket megkenjük tojássárgájával. A sütõ középsõ bordamagasságában 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük.
Rácson hûtjük ki. Ez a recept egy gasztro újságból származik.
|
|
Kőszeghy Anna írta 21 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Hideg tejszínes őszibarack leves, majoránnás ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Sajtos tejfölös sült csirkemell basmati rizzsel,...
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kolbászos és tojásos lecsó puha-friss ...
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldborsó leves, rántott karaj és rántott ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Paradicsomos káposzta, sült hús.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyásleves, diós széles metélt...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Meggyes cseresznyés pite. képhez:
József ügyesek vagytok mindhárman! Kívánom, hogy ...
Garáz József írta 1 hete a(z) Meggyes cseresznyés pite. képhez:
Anna! Köszönjük szépen. Tudod ! Én szedem a gyümölcsöt a ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Roston sült csirkemell almakarikákkal, petrezselymes rizzsel képhez:
József köszönöm a hozzászólást!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!