Finomságok Konyhája: Lekváros ravioli (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12976 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12976 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12976 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12976 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Lekváros ravioli

Hozzávalók 40 db-hoz: 45 dkg liszt, fél kávéskanál sütõpor, 1 tojás, 12 csepp mandula aroma,1 citrom reszelt héja (lehetõleg bio),28 dkg puha vaj,15 dkg porcukor.Továbbá: 20 dkg meggylekvár,1 tojás a kenéshez.

A lisztet összekeverjük a sütõporral és csipetnyi sóval. A tojást kissé felverjük,elkeverjük benne a mandula aromát és a reszelt citromhéjat.A vajat elmorzsoljuk a liszttel,hozzáadjuk a porcukrot, aztán a tojásos keveréket, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Két cipót formálunk belõle, fóliába csomagoljuk és egy órára betesszük a hûtõbe.
Kibélelünk sütõpapírral két nagy tepsit, a sütõt 180 fokra elõmelegítjük. Az egyik cipót liszttel meghintett munkalapon,vagy két sütõpapír között 2-3 mm vastag,kb. 35-40 cm-es lappá nyújtjuk.
6,5 cm átmérõjû cakkos szaggatóval a lehetõ legtöbb korongot szúrjuk ki belõle. Tepsire rakosgatjuk,mindegyik közepére kávéskanálnyi lekvárt halmozunk. Más ízû lekvárral is elkészíthetõ.
A korongok közepét a másik kinyújtott és kiszaggatott tésztából középen kereszt alakban bevágjuk.Így sütés közben a tészta belsejében felszabaduló hõ távozhat. Egy kis lekvár kifolyhat, de érdekesebbé teszi a sütit.A lekvárral púpozott korongok szegélyét megkenjük tojásfehérjével, tetejére illesztjük a bevágott korongokat.
Egy 4,5 cm átmérõjû likõrös pohárral szelíden rányomjuk a felsõ korongot az alsóra. Tetejüket megkenjük tojássárgájával. A sütõ középsõ bordamagasságában 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük.
Rácson hûtjük ki. Ez a recept egy gasztro újságból származik.

Látta 454 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Köszönöm szépen Mária!
Örülök, hogy tetszik.

Válasz

Domján Mária üzente 11 éve

Nagyon finomat hoztál köszönöm szépen
Gusztusos a tálcán az asztalterítőd nagyon illk hozzá
Gratulálok

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József írta 7 órája a(z) Kelkáposzta főzelék csirkepörkölttelű képhez:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu_2197238_6436_s

Ez finom ebéd volt.

Kőszeghy Anna 15 órája új képet töltött fel:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu_2197238_6436_s

Garáz József írta 2 napja a(z) Barbe szószos csírkemel körettel. képhez:

Barbe_szoszos_csirkemel_korettel_2197124_7094_s

Anna! Köszönöm szépen. Az unokám keze munkája is...

Kőszeghy Anna írta 3 napja itt:

Szia Marcsikám! Hogy vagytok? Remélem, hogy jól! !! Régen jöttél a klubba! Várunk! Puszi.

szanto hajnalka írta 4 napja a(z) Pisztáciás piskótatekercs képhez:

Pisztacias_piskotatekercs_2197136_2186_s

Koszonom Annacskam!Jol vagyok!most kicsit tobb idom ...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Pisztáciás piskótatekercs képhez:

Pisztacias_piskotatekercs_2197136_2186_s

Hajnikám köszönöm a hozzászólást! Mindig örülök,...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Barbe szószos csírkemel körettel. képhez:

Barbe_szoszos_csirkemel_korettel_2197124_7094_s

József gratulálok! Szép színes és étvágygerjesztő ételt ...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Pisztáciás piskótatekercs képhez:

Pisztacias_piskotatekercs_2197136_2186_s

József köszönöm a hozzászólást!

Szotojka Tipi Olasz Herceg írta 4 napja itt:

keresek ojan csajszit aki jól főz de az ágyba is penge

szanto hajnalka írta 5 napja a(z) Pisztáciás piskótatekercs képhez:

Pisztacias_piskotatekercs_2197136_2186_s

Nagyon jol nez ki biztos nagyon finom! Egessegetekre!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu