Finomságok Konyhája: Lekváros ravioli (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12972 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12972 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12972 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12972 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Lekváros ravioli

Hozzávalók 40 db-hoz: 45 dkg liszt, fél kávéskanál sütõpor, 1 tojás, 12 csepp mandula aroma,1 citrom reszelt héja (lehetõleg bio),28 dkg puha vaj,15 dkg porcukor.Továbbá: 20 dkg meggylekvár,1 tojás a kenéshez.

A lisztet összekeverjük a sütõporral és csipetnyi sóval. A tojást kissé felverjük,elkeverjük benne a mandula aromát és a reszelt citromhéjat.A vajat elmorzsoljuk a liszttel,hozzáadjuk a porcukrot, aztán a tojásos keveréket, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Két cipót formálunk belõle, fóliába csomagoljuk és egy órára betesszük a hûtõbe.
Kibélelünk sütõpapírral két nagy tepsit, a sütõt 180 fokra elõmelegítjük. Az egyik cipót liszttel meghintett munkalapon,vagy két sütõpapír között 2-3 mm vastag,kb. 35-40 cm-es lappá nyújtjuk.
6,5 cm átmérõjû cakkos szaggatóval a lehetõ legtöbb korongot szúrjuk ki belõle. Tepsire rakosgatjuk,mindegyik közepére kávéskanálnyi lekvárt halmozunk. Más ízû lekvárral is elkészíthetõ.
A korongok közepét a másik kinyújtott és kiszaggatott tésztából középen kereszt alakban bevágjuk.Így sütés közben a tészta belsejében felszabaduló hõ távozhat. Egy kis lekvár kifolyhat, de érdekesebbé teszi a sütit.A lekvárral púpozott korongok szegélyét megkenjük tojásfehérjével, tetejére illesztjük a bevágott korongokat.
Egy 4,5 cm átmérõjû likõrös pohárral szelíden rányomjuk a felsõ korongot az alsóra. Tetejüket megkenjük tojássárgájával. A sütõ középsõ bordamagasságában 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük.
Rácson hûtjük ki. Ez a recept egy gasztro újságból származik.

Látta 452 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Köszönöm szépen Mária!
Örülök, hogy tetszik.

Válasz

Domján Mária üzente 11 éve

Nagyon finomat hoztál köszönöm szépen
Gusztusos a tálcán az asztalterítőd nagyon illk hozzá
Gratulálok

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja itt:

Hajnikám nagyon örülök, hogy jöttél! Puszi Anna. Gyere máskor is!

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Zserbó rolád szeletek képhez:

Zserbo_rolad__szeletek_2195687_7210_s

Marcsikám ebből most is kérek két szeletet - egyiket...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Vegyes sütemények képhez:

Vegyes_sutemenyek-011_2195683_4674_s

Marcsikám ha lehetne végigkóstolnám ezeket a szép...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Töltött paprika kedvünkre képhez:

Toltott_paprika_kedvunkre_2182938_9869_s

Drága Hajnikám! Nagyon örülök, hogy jöttél! Rettentően ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Húsgombóc leves képhez:

Husgomboc_leves-002_2196919_2286_s

Drága Hajnikám! Nagyon örülök, hogy jöttél! Rettentően ...

szanto hajnalka írta 2 napja a(z) Töltött paprika kedvünkre képhez:

Toltott_paprika_kedvunkre_2182938_9869_s

Huu de fincsi ezt nagzon szeretem!

szanto hajnalka írta 2 napja a(z) Húsgombóc leves képhez:

Husgomboc_leves-002_2196919_2286_s

De finom leves !Johet egy tangyeral Anna draga!

szanto hajnalka írta 2 napja a(z) Vegyes sütemények képhez:

Vegyes_sutemenyek-011_2195683_4674_s

Ohhh de jol neznek ki!

szanto hajnalka írta 2 napja a(z) Zserbó rolád szeletek képhez:

Zserbo_rolad__szeletek_2195687_7210_s

Nagyon szepek Marcsikam! Puszi!

Szotojka Tipi Olasz Herceg írta 2 napja a(z) Húsgombóc leves képhez:

Husgomboc_leves-002_2196919_2286_s

szivessen bele nyalnák

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu