Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, fél tasak sütõpor, 1 csipet só, 1 tasak vaníliás cukor, 1 tojás sárgája, 3 evõkanál kakaó.
A töltelékhez: 10 dkg mazsola, 1 kg tehéntúró, 5 dkg babapiskóta vagy búzadara, 3 tojás, 1 tojásfehérje,15+10 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1-1 citrom és narancs reszelt héja, porcukor a szóráshoz.
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a porcukrot, sütõport, sót, vaníliát és a tojás sárgáját,végül beleszitáljuk a kakaót és gyorsan összedolgozzuk. Kétfelé vesszük (az egyik egy kicsit nagyobb legyen)cipót formálunk, és fóliába csomagolva egy éjszakára hûtõbe tesszük.
A töltelékhez valókat összekeverjük. A tojásfehérjébõl porcukorral kemény habot verünk és apránként beleforgatjuk a túróba. Az egyik tésztacipóval kibélelünk egy formát (elnyomkodtam az alján). Elsimítjuk rajta a tölteléket, a tetejére rácsokat készítünk a másik cipóból. Középsõ magasságban 10 percig sütjük,azután visszakapcsolunk 180 fokra és további 35-40 percig sütjük. A formában hagyjuk kihülni, majd porcukorral meghintve kínáljuk.
Kiadós, finom és sokáig friss marad.Sajnos a megsült sütiről nem tudok képet feltenni, mert
nagyon gyorsan elfogyott.
Megjegyzés: nekem ehhez a formához sok volt a tészta és a töltelék.
Gáztepsiben is lehet sütni.
|
|
Kőszeghy Anna írta 12 órája a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 14 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!