Finomságok Konyhája: Gombás táska (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12964 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12964 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12964 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12964 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Gombás táska

Hozzávalók a töltelékhez: 500 gr csiperke gomba, 1 kis csokor petrezselyem, 60 gr bacon szalonna,1 közepes fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek radicsompûré, 1 ek csípõs paprikakrém,só, bors, 1 ek liszt, 80 gr edami sajt, 1 tojássárgája.

A tésztához: 500 gr finomliszt, 250 gr margarin, 1 csapott ek só, 1 dl tejföl, 1 kk kristálycukor, 25 gr élesztõ, 1 tojássárgája+1 tojás, 1 kk olaj.

A töltelékhez a gombát megtisztítjuk, és a lecsipkedett petrezselyemlevelekkel aprítógépben finomra aprítjuk. A gombát én nagylyuku reszelõn reszeltem le.
A bacont vékony csíkokra szeljük, megpirítjuk, majd rádobjuk a felaprított hagymát és megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a paradicsompűrét
a paprikakrémet, a fűszereket és a petrezselymes gombát. 3-4 percig pirítjuk,
levét elfõzzük, hagyjuk kihûlni.Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk liszttel, végül összekeverjük a sajttal és a tojássárgájával.

A tésztához a lisztet összedolgozzuk a margarinnal, sóval, majd a meglangyosított tejfölben elkevert cukorral, élesztõvel és tojássárgájával. Pihentetés nélkül 3 mm vékonyra nyújtjuk, 10 cm átmérõjû korongokat szúrunk
ki belõle, közepükre 1-1 kk tölteléket púpozunk. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjével átkenjük a tésztakorongok szegélyét. Félbehajtjuk õket, szélüket villával gondosan lenyomkodjuk. A táskákat sütõpapírral bélelt lemezre
sorakoztatjuk, konyharuhával letakarva fél órát kelesztjük. Tetejüket megkenjük olajjal elkevert tojássárgájával,villával megszurkáljuk, és 180 fokra elõmelegített sütõben 25-30 percig sütjük.

Sonkatöltelék: 10 dkg fõtt (sovány) tarja, 1 kk mustár, 30 gr reszelt parmezán vagy másfajta sajtból kicsivel több,só, bors, 1 tojás sárgája, 1 kk tejföl. A darált tarját összekeverjük a többi hozzávalóval, és megtöltjük a tésztakorongokat. Pirított káposztával is finom.

Lajos Mari receptje alapján sütöttem.
Volt itthon gombám és találtam hozzá ezt a receptet. Nekünk ízlett. Legközelebb sonkásat sütök.

Látta 259 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Köszönöm Marcsi! Majd kűldök belőle.

Válasz

Domján Mária üzente 10 éve

Hú de finom Kérek belőle
Köszönöm, hogy elhoztad

Válasz

Ez történt a közösségben:

burger eva írta 1 napja a(z) Habcsok képhez:

Habcsok_2196263_2296_s

Kösz az értékelést.

Domján Mária írta 2 napja a(z) Habcsok képhez:

Habcsok_2196263_2296_s

Finom egyszerű édességet készítettél Évikém puszika

burger eva 2 hete új képet töltött fel:

Habcsok_2196263_2296_s

Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 2 hete itt:

vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok

Kőszeghy Anna írta 3 hete itt:

Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu