Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók a töltelékhez: 500 gr csiperke gomba, 1 kis csokor petrezselyem, 60 gr bacon szalonna,1 közepes fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek radicsompûré, 1 ek csípõs paprikakrém,só, bors, 1 ek liszt, 80 gr edami sajt, 1 tojássárgája.
A tésztához: 500 gr finomliszt, 250 gr margarin, 1 csapott ek só, 1 dl tejföl, 1 kk kristálycukor, 25 gr élesztõ, 1 tojássárgája+1 tojás, 1 kk olaj.
A töltelékhez a gombát megtisztítjuk, és a lecsipkedett petrezselyemlevelekkel aprítógépben finomra aprítjuk. A gombát én nagylyuku reszelõn reszeltem le.
A bacont vékony csíkokra szeljük, megpirítjuk, majd rádobjuk a felaprított hagymát és megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a paradicsompűrét
a paprikakrémet, a fűszereket és a petrezselymes gombát. 3-4 percig pirítjuk,
levét elfõzzük, hagyjuk kihûlni.Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk liszttel, végül összekeverjük a sajttal és a tojássárgájával.
A tésztához a lisztet összedolgozzuk a margarinnal, sóval, majd a meglangyosított tejfölben elkevert cukorral, élesztõvel és tojássárgájával. Pihentetés nélkül 3 mm vékonyra nyújtjuk, 10 cm átmérõjû korongokat szúrunk
ki belõle, közepükre 1-1 kk tölteléket púpozunk. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjével átkenjük a tésztakorongok szegélyét. Félbehajtjuk õket, szélüket villával gondosan lenyomkodjuk. A táskákat sütõpapírral bélelt lemezre
sorakoztatjuk, konyharuhával letakarva fél órát kelesztjük. Tetejüket megkenjük olajjal elkevert tojássárgájával,villával megszurkáljuk, és 180 fokra elõmelegített sütõben 25-30 percig sütjük.
Sonkatöltelék: 10 dkg fõtt (sovány) tarja, 1 kk mustár, 30 gr reszelt parmezán vagy másfajta sajtból kicsivel több,só, bors, 1 tojás sárgája, 1 kk tejföl. A darált tarját összekeverjük a többi hozzávalóval, és megtöltjük a tésztakorongokat. Pirított káposztával is finom.
Lajos Mari receptje alapján sütöttem.
Volt itthon gombám és találtam hozzá ezt a receptet. Nekünk ízlett. Legközelebb sonkásat sütök.
|
|
burger eva 2 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 2 hete itt:
vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok
Kőszeghy Anna írta 3 hete itt:
Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!