Finomságok Konyhája: Diós mákos beigli szeletek (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Diós mákos beigli szeletek

Nekem ilyenre sikerült!

Hozzávalók: 1 kg liszt, 20 dkg vaj, 15 dkg zsír, 60 dkg cukor, 1 dkg élesztõ, 2 db tojás, 2 dl tej,fél dkg só, 40 dkg mák, 40 dkg dió, 2 csomag vaniliás cukor, 1 teáskanál õrölt fahéj,1 citrom lereszelt héja, 4 dkg morzsa (keksz, vagy zsemlemorzsa), 1 db reszelt, párolt alma, vagy sárgabarack lekvár, 1 csomag mazsola beáztatva
A lisztet vajat, zsírt, 8 dkg porcukrot összemorzsoljuk. 1 dkg
élesztõt 2 dl langyos tejben feloldunk és a lisztes keverékhez
vegyítjük, hozzáadunk még egy egész tojást, fél dkg sót, és az
egészet jól összegyúrjuk.
Néhány órát hideg helyen pihentetjük ( este is összeállíthatjuk a
tésztát, és másnapig hûtõbe tesszük)
Ebbõl a mennyiségbõl kb. 25 db mákos, és 25 db diós kiflit
készíthetünk, vagy 6-8 db beiglit.
A tésztát 6-8 részre osztjuk (van aki nagyobb, van aki a kisebb
beiglit kedveli) és cipóvá formáljuk. Ovális alakura kinyújtjuk és
megtöltjük úgy, hogy egy lapos késsel egész a tészta széléig rákenjük a sûrû tölteléket. Besodorjuk beigli, vagy kifli formájúra, és gyengén kikent tepsibe tesszük egymástól megfelelõ távolságban.
Felvert tojással megkenjük, fél óráig meleg helyen tartjuk, utána
ismét megkenjük, és most hideg helyre tesszük, ettõl a felülete
megrepedezik. Mérsékelten meleg sütõben kb. 35-40 percig sütjük.

Máktöltelék: 26 dkg cukorból 2,5 dl vízzel szirupot fõzünk, amibe
belekeverjük a mákot, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéj felét, a
mazsolát a vaniliás cukor felét, és morzsát, ha túl lágyra sikerülne.
A kihült tölteléket tesszük a tésztára .

Diótöltelék: 22 dkg cukorból 2 dl vízzel szirupot fõzünk, és az õrölt
dióra öntjük. Hozzáadunk egy teáskanál fahéjat, citromhéjat, vaniliás
cukrot, mazsolát, és a 4 dkg morzsát. A tölteléket hidegen kenjük a
tésztára. Jó meleg sütõben sütjük.
Jó tanács: ügyeljünk rá, hogy a töltelék se túl sûrû, se túl híg ne
legyen, mert amiatt a tészta sütés közben felrepedhet.

Látta 277 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kőszeghy Anna üzente 7 éve

Köszönöm szépen Marcsi!

Válasz

Domján Mária üzente 7 éve

Annám nagyon guszták köszönöm szépen puszi

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 7 éve

Hajnikám köszönöm és kedves egészségedre!

Válasz

szanto hajnalka üzente 7 éve

Nagyon szepek!egyet vettem belole!Gratulalok Anna!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 10 órája a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 12 órája új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu