Finomságok Konyhája: Diós és mákos zserbó (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12986 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12986 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12986 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12986 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Diós és mákos zserbó

Most a család kívánságára csokoládé nélkül készítettem.

Hozzávalók: 35 dkg liszt, 1 egész tojás, 5 dkg porcukor, 20 dkg
margarin, 1 dl tej, 1 dkg élesztõ, csipet sütõpor.
A töltelékhez: 15 dkg darált dió, vagy mák, 15 dkg cukor, 20 dkg
lekvár, a dió töltelékbe őrölt fahéj, a mák töltelékbe vaníliás cukor (ízlés szerint). A diós réteghez sárgabarack lekvár, a mákos réteghez szilvalekvár illik.

Az élesztõt kevés langyos tejjel és kevés cukorral felfuttatjuk. A
margarint a liszttel elmorzsoljuk és hozzáadjuk a megkelt élesztõt,
cukrot, tojást, sütõport és jól összegyúrjuk.
A táblán három egyenlõ részre osztjuk a tésztát, mindegyik lapot
kinyújtjuk kb. 35x25 cm-es sütõ lemez méreteire.
Vigyázzunk, hogy ne érjen a sütõlap széléig a tészta, mert megkel.
Az alsó lapot kenjük meg lekvárral, és hintsük meg a darált dió és a
porcukor keverékének felével.
Helyezzük rá a második lapot, azt is hasonlóképpen kenjük meg
lekvárral, és szórjuk meg diós cukorral.
Erre tesszük a harmadik lapot úgy, hogy a széleket is betakarja.A tetejét szurkáljuk meg villával.
Meleg helyen, letakarva egy órát kelesztjük a tésztát, és lassan sütjük.
A meleg tésztát bevonhatjuk csokoládéval is, de anélkül is finom.

Megjegyzés: a sütit lehet csak diósan, csak mákosan, vagy úgy sütni,
hogy az egyik réteg dió sárgabarack lekvárral, a másik réteg mák
szilvalekvárral legyen töltve.

Látta 385 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kőszeghy Anna üzente 7 éve

Igen Éva finom volt!

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 7 éve

Köszönöm szépen Éva!

Válasz

burger eva üzente 7 éve

Nagyon finom lehet.

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 7 éve

Köszönöm szépen Marcsikám! Kedves vagy!

Válasz

Domján Mária üzente 7 éve

Nagyon finom a zserbó és szép szeleteket hoztál Annám Köszönöm szépen Puszi

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 3 órája a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:

Tejfolos_gombas_csirkemel_szeletek_2197843_4647_s

József finom ebédetek volt! Minden gombás étel jöhet! -...

Garáz József 3 napja új képet töltött fel:

Tejfolos_gombas_csirkemel_szeletek_2197843_4647_s

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: kapros tejfölös cukkini főzelék, tükörtojás.

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Brokkoli krémleves, fasírozott pogácsa, ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Ragu leves, túrógombóc eperöntettel.

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Zöldség leves, káposztás cvekedli.

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Öregtarhonya virslivel. képhez:

Oregtarhonya_virslivel_2197611_6001_s

József finom ebédetek volt, mi is szeretjük.

Garáz József 2 hete új képet töltött fel:

Oregtarhonya_virslivel_2197611_6001_s

Garáz József 2 hete új képet töltött fel:

Girosz-016_2197610_5926_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Alma leves, párizsi pulykamell, sült...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu