Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 3 dkg élesztő,1 pohár tejföl
1 teáskanál+8 dkg porcukor, só, 1 egész tojás.
A töltelékhez: 1,30 kg savanykás alma reszelve, cukor ízlés szerint,fahéj.
A töltelék alá és fölé kevés kekszmorzsa és 5 dkg darált dió.
Az almát cukorral és a fahéjjal megpároljuk és kihűtjük.
50 dkg lisztet elmorzsolunk 25 dkg margarinnal. 3 dkg friss élesztőt
elkeverünk 1 kispohár tejfölben 1 teáskanál cukorral, majd hozzáadjuk
a liszthez. Teszünk hozzá kevés sót (1-2 csipetet), 1 egész tojást,
8 dkg porcukrot és az egészet jól összegyúrjuk. Letakarva kb. fél órát
pihentetjük meleg helyen, majd kétfelé osztjuk.
Az alsó rész tésztája kicsit nagyobb legyen. Vékonyra kinyújtjuk és
kibéleljük a tepsit (nagy gáztepsiben sütöttem). Az alsó lapot meg-
szórjuk dióval és kekszmorzsával, rákenjük a kihült párolt almát, a
tetejét is megszórjuk dióval és morzsával, majd befedjük a másik
tésztalappal. A tetejét megszurkáljuk villával, lekenjük tojással
és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten szép pirosra sütjük.
Kevés félretett tésztával díszíthetjük a tetejét (lekenés előtt).
|
|
Kőszeghy Anna írta 11 perce a(z) Csirkepörkölt kagylótésztával. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Ezt is nagyon...
Kőszeghy Anna írta 15 perce a(z) Pirított lebbencs leves. képhez:
Hmm! de jó ötletet adtál József! Finom lehetett!
Garáz József 6 órája új képet töltött fel:
Garáz József 6 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Paradicsom szósz sülthús sülthurka és főttburgonya. képhez:
József finom ebédetek volt! Mindent szeretek, ami a ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!