Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Kürtős kalács
Hv::75 dk liszt
2 tojás
10 dk olvasztott vaj
3dl tej kb
3 dk élesztő
4-6 ek cukor,,,,1 vaníliás cukor
1 citromhéj reszelve
csipet só
cukros darált dió,,,vagy és fahéjas cukor,,,stb
Élesztőt a szokásos módon felfuttatjuk.majd a hozzávalókkal összegyúrjuk,jó alaposan,mint a kelt tésztát szokás. Duplájára kelesztjük.
Ezután fél cm-re nyújtjuk, és csíkokra vágjuk,(kb 2cm),a formákat lekenjük egy kis zsírral,és a csíkokat rátekerjük úgy hogy kissé fedjék egymást. Lekenjük felvert tojással,majd cukros dióba forgatjuk. Tepsibe állítva megsütjük 200fokon. (még melegen letakarjuk,hogy puha maradjon.) ha feltekertük,kicsit hengergessük meg a gyúródeszkán.
A fogpiszkáló jel a férjemnek,mert az övé gyümölcscukorba van forgatva.
Nagyon egyszerű,és nagyon finom,pont olyan (jobb) mint amit a vásárokon kapni.
|
|
burger eva 2 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 2 hete itt:
vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok
Kőszeghy Anna írta 3 hete itt:
Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!