Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Sacher torta
Alap:
15 dkg jó minőségű étcsokoládé
12,5 dkg vaj
12,5 dkg porcukor
6 tojás
1 teáskanál vaníliakivonat
1 teáskanál sütőpor
csipet só
lisztkeverék: 5 dkg liszt+ 5 dkg keményítő+5 dkg darált mandula
Töltelék:
20 dkg sárgabarack lekvár
Csokoládémáz:
2 evőkanál víz
20 dkg étcsokoládé
1 evőkanál vaj
Elkészítése:
Az alaphoz a csokoládét és a vajat felolvasztjuk vízgőz fölött.
A lisztet, madulát, keményítőt, sütőport összekavarjuk.
A tojássárgákat a cukorral és vaníliával habosra kavarjuk, hozzáaadjuk az olvasztott csokoládét, majd a lisztes keveréket.
Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot.
Zsírozott, lisztezett, 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük a masszát és 180 fokon kb. 45 perc alatt megsütjük.
A tortalapot kettévágjuk, megkenjük a baracklekvár felével, ráborítjuk a felső lapot.
A csokoládét, vajat vízgőz fölött összeolvasztjuk, hozzáaadjuk a vizet, majd ezzel a mázzal bevonjuk a tortát.
|
|
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Olasz Herceg írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
ha maratt valami belölle szivessen megenném
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyás leves, grízes tészta sárgabarack ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
József köszönöm szépen a hozzászólást!
Garáz József írta 1 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
Anna Az unokám a brokkolit szereti Így nálunk is volt már ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Brokkolis tejszínes szarvacska tészta képhez:
Mostanában sok brokkolis ételt készítek, mert nagyon ...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!