Finomságok Konyhája: fondantok,mázak (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12858 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12858 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12858 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12858 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

fondantok,mázak

2 KÁVÉSKANÁL ZSELATINT BEÁZTATUNK 5 KÁVÉSKANÁL VÍZBE.

HAGYJUK MEGDAGADNI.

500G FINOM PORCUKROT(FAMILY SWEET A LEGJOBB)ÁTSZITÁLUNK 3 KÁVÉSKANÁL TRAGANT PORRAL VAGY CMC-PORRAL.

A ZSELATINOS TÁLAT GŐZ FÖLÉ HELYEZZÜK.2 KÁVÉSKANÁL FOLYÉKONY GLUKÓZT ÉS 2 -3 KÁVÉSKANÁL FEHÉR ZSIRADÉKOT (KÓKUSZZSÍR)TESZÜNK BELE ÉS EGYÜTT ADDIG MELEGÍTJÜK AMÍG SZÉPEN FEL NEM OLVAD.

ÍGY MELEGEN A PORCUKOR KÖZEPÉBE ÖNTJÜK,MAJD MIXERREL VAGY AKINEK VAN ROBOTGÉPBE IS TEHETI,LASSÚ FOKOZATON KEZDJÜK VERNI,MIKÖZBEN EGY TOJÁS FEHÉRJÉT IS HOZZÁADUNK.SAJNOS KÉZI HABVERŐVEL NEM LEHET SOKÁIG VERNI,MERT LEÉGNE A MIXER.AMIKOR MÁR KEZD SZÉPEN ÖSSZEÁLLNI ÉS NYÚLÓSSÁ VÁLNI AKKOR KÉZZEL LEHET A MARADÉK PORCUKROT HOZZÁGYÚRNI,ADDIG AMÍG RUGALMAS SELYMES MASSZÁT NEM KAPUNK.LÉGMENTESEN LEZÁRVA 2 ÓRA MÚLVA HASZNÁLHATÓ.NAGYON JÓL SZÍNEZHETŐ.

HŰTŐBEN AKÁR 3 HÓNAPIG IS ELÁLL.Mintázómáz:

500g porcukor

2 evőkanál tragantgumi(Sőregi-nél kapható)

2 teáskanál folyékony glükóz(megfelel helyette a glicerin is)

60ml hideg víz.

Szitáljuk a porcukrot egy tálba a traganttal együtt.Közepébe mélyedést készítsünk,öntsük bele a vizet és a glükózt vagy a glicerint,keverjük össze és gyúejuk tésztává.Csomagoljuk be légmentesen egy zacsiba és pár órára

tegyük félre.Ha nagyon muszály,azonnal i s fel tudjuk használni.


Zselatinmáz:

500g porcukor

60ml víz

1 zacskó étkezési zselatin por

1 teáskanál folyékony glükóz(vagy glicerin)

Öntsük a vizet egy hőálló tálba,szórjuk bele a zselatint.Hagyjuk állni pár percig.A porcukrot szitáljuk egy másik tálba.Amikor megdagadt a zselatin,helyezzük gőz fölé és olvasszuk fel.Utána tegyük bele a glicerint vagy a glükózt,és ezt keverjük a porcukorhoz.Gyúrjuk össze,és ugyanúgy légmentesen zárjuk zacsiba.

Mind két mázat színezhetjük de száradás után fakulnak a színek,vagyis világosabb lesz.Ezért gél állagú festékeket ajánlok.

Ennek a masszának nincs mellékíze....sőt még ízesíthetjük is pár csepp aromával.

jucus tortÁi

Látta 327 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Szász ilucika üzente 11 éve

Jucuskám!
Belőled árad az ügyesség! Irigyellek.
P.Ilucika

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Szuper!!!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József 20 órája új képet töltött fel:

Toltott_dagado_tortburgonya_es_parolt_lilakaposzta_2191083_8820_s

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Tejfolos_gombas_szelet_galuskaval__csirkemell_2191082_5039_s

Garáz József írta 1 napja a(z) Virslis tésztasaláta. képhez:

Virslis_tesztasalata_2191032_6902_s

Anna! Ezt megint Nellike találta meg és Ő kérte hogy a Mama ...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Gombamartasos_szelesmetelt_2191078_1519_s

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Tavaszi_spargas_zoldsegleves_2191068_9102_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Vörös lencse főzelék, tojás ropogós (fasírt).

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Virslis tésztasaláta. képhez:

Virslis_tesztasalata_2191032_6902_s

József finom salátát hoztál! Én is szeretem a majonézes ...

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Virslis_tesztasalata_2191032_6902_s

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Ezt a finom és egyszerű desszertet most készítettem ...

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu