Finomságok Konyhája: fondantok,mázak (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13019 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13019 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13019 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13019 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

fondantok,mázak

2 KÁVÉSKANÁL ZSELATINT BEÁZTATUNK 5 KÁVÉSKANÁL VÍZBE.

HAGYJUK MEGDAGADNI.

500G FINOM PORCUKROT(FAMILY SWEET A LEGJOBB)ÁTSZITÁLUNK 3 KÁVÉSKANÁL TRAGANT PORRAL VAGY CMC-PORRAL.

A ZSELATINOS TÁLAT GŐZ FÖLÉ HELYEZZÜK.2 KÁVÉSKANÁL FOLYÉKONY GLUKÓZT ÉS 2 -3 KÁVÉSKANÁL FEHÉR ZSIRADÉKOT (KÓKUSZZSÍR)TESZÜNK BELE ÉS EGYÜTT ADDIG MELEGÍTJÜK AMÍG SZÉPEN FEL NEM OLVAD.

ÍGY MELEGEN A PORCUKOR KÖZEPÉBE ÖNTJÜK,MAJD MIXERREL VAGY AKINEK VAN ROBOTGÉPBE IS TEHETI,LASSÚ FOKOZATON KEZDJÜK VERNI,MIKÖZBEN EGY TOJÁS FEHÉRJÉT IS HOZZÁADUNK.SAJNOS KÉZI HABVERŐVEL NEM LEHET SOKÁIG VERNI,MERT LEÉGNE A MIXER.AMIKOR MÁR KEZD SZÉPEN ÖSSZEÁLLNI ÉS NYÚLÓSSÁ VÁLNI AKKOR KÉZZEL LEHET A MARADÉK PORCUKROT HOZZÁGYÚRNI,ADDIG AMÍG RUGALMAS SELYMES MASSZÁT NEM KAPUNK.LÉGMENTESEN LEZÁRVA 2 ÓRA MÚLVA HASZNÁLHATÓ.NAGYON JÓL SZÍNEZHETŐ.

HŰTŐBEN AKÁR 3 HÓNAPIG IS ELÁLL.Mintázómáz:

500g porcukor

2 evőkanál tragantgumi(Sőregi-nél kapható)

2 teáskanál folyékony glükóz(megfelel helyette a glicerin is)

60ml hideg víz.

Szitáljuk a porcukrot egy tálba a traganttal együtt.Közepébe mélyedést készítsünk,öntsük bele a vizet és a glükózt vagy a glicerint,keverjük össze és gyúejuk tésztává.Csomagoljuk be légmentesen egy zacsiba és pár órára

tegyük félre.Ha nagyon muszály,azonnal i s fel tudjuk használni.


Zselatinmáz:

500g porcukor

60ml víz

1 zacskó étkezési zselatin por

1 teáskanál folyékony glükóz(vagy glicerin)

Öntsük a vizet egy hőálló tálba,szórjuk bele a zselatint.Hagyjuk állni pár percig.A porcukrot szitáljuk egy másik tálba.Amikor megdagadt a zselatin,helyezzük gőz fölé és olvasszuk fel.Utána tegyük bele a glicerint vagy a glükózt,és ezt keverjük a porcukorhoz.Gyúrjuk össze,és ugyanúgy légmentesen zárjuk zacsiba.

Mind két mázat színezhetjük de száradás után fakulnak a színek,vagyis világosabb lesz.Ezért gél állagú festékeket ajánlok.

Ennek a masszának nincs mellékíze....sőt még ízesíthetjük is pár csepp aromával.

jucus tortÁi

Látta 373 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Szász ilucika üzente 12 éve

Jucuskám!
Belőled árad az ügyesség! Irigyellek.
P.Ilucika

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Szuper!!!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Domján Mária 4 napja új képet töltött fel:

Neve_nincs_finom-001_2199730_3251_s

Domján Mária 4 napja új képet töltött fel:

Vanelias_patkok_2199729_9730_s

Domján Mária 4 napja új képet töltött fel:

Keksztekercs_es_karamellas_torta_szeletek_2199728_2301_s

Domján Mária írta 4 napja a(z) Kelkáposzta főzelék csirkepörkölttelű képhez:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu-001_2199382_1918_s

Nagyon gusztusos és finom ételt kaptunk Tőled Annám ...

Domján Mária írta 4 napja a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Látom volt sok szílvátok sajnos Nekünk valamiért most nem...

Domján Mária írta 4 napja a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

A tortához gratulációm a Katának puszi

Domján Mária írta 4 napja a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

Józsikám igaz hogy már késve de annál Boldogab ...

Domján Mária írta 4 napja a(z) Tepsis rablóhús. képhez:

Tepsis_rablohus-006_2199426_4659_s

Csodás étvágygerjesztő nagyon fincsi lehet . gratulálok

Domján Mária írta 4 napja a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

Józsikám ennek hogy lett ilyen csodálatos szine azt hittem ...

Garáz József írta 1 hete a(z) Szülinapomra készítette a Nejem. képhez:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

Anna! Nagyon szépen köszönöm.

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu