Finomságok Konyhája: fondantok,mázak (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12964 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12964 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12964 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12964 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

fondantok,mázak

2 KÁVÉSKANÁL ZSELATINT BEÁZTATUNK 5 KÁVÉSKANÁL VÍZBE.

HAGYJUK MEGDAGADNI.

500G FINOM PORCUKROT(FAMILY SWEET A LEGJOBB)ÁTSZITÁLUNK 3 KÁVÉSKANÁL TRAGANT PORRAL VAGY CMC-PORRAL.

A ZSELATINOS TÁLAT GŐZ FÖLÉ HELYEZZÜK.2 KÁVÉSKANÁL FOLYÉKONY GLUKÓZT ÉS 2 -3 KÁVÉSKANÁL FEHÉR ZSIRADÉKOT (KÓKUSZZSÍR)TESZÜNK BELE ÉS EGYÜTT ADDIG MELEGÍTJÜK AMÍG SZÉPEN FEL NEM OLVAD.

ÍGY MELEGEN A PORCUKOR KÖZEPÉBE ÖNTJÜK,MAJD MIXERREL VAGY AKINEK VAN ROBOTGÉPBE IS TEHETI,LASSÚ FOKOZATON KEZDJÜK VERNI,MIKÖZBEN EGY TOJÁS FEHÉRJÉT IS HOZZÁADUNK.SAJNOS KÉZI HABVERŐVEL NEM LEHET SOKÁIG VERNI,MERT LEÉGNE A MIXER.AMIKOR MÁR KEZD SZÉPEN ÖSSZEÁLLNI ÉS NYÚLÓSSÁ VÁLNI AKKOR KÉZZEL LEHET A MARADÉK PORCUKROT HOZZÁGYÚRNI,ADDIG AMÍG RUGALMAS SELYMES MASSZÁT NEM KAPUNK.LÉGMENTESEN LEZÁRVA 2 ÓRA MÚLVA HASZNÁLHATÓ.NAGYON JÓL SZÍNEZHETŐ.

HŰTŐBEN AKÁR 3 HÓNAPIG IS ELÁLL.Mintázómáz:

500g porcukor

2 evőkanál tragantgumi(Sőregi-nél kapható)

2 teáskanál folyékony glükóz(megfelel helyette a glicerin is)

60ml hideg víz.

Szitáljuk a porcukrot egy tálba a traganttal együtt.Közepébe mélyedést készítsünk,öntsük bele a vizet és a glükózt vagy a glicerint,keverjük össze és gyúejuk tésztává.Csomagoljuk be légmentesen egy zacsiba és pár órára

tegyük félre.Ha nagyon muszály,azonnal i s fel tudjuk használni.


Zselatinmáz:

500g porcukor

60ml víz

1 zacskó étkezési zselatin por

1 teáskanál folyékony glükóz(vagy glicerin)

Öntsük a vizet egy hőálló tálba,szórjuk bele a zselatint.Hagyjuk állni pár percig.A porcukrot szitáljuk egy másik tálba.Amikor megdagadt a zselatin,helyezzük gőz fölé és olvasszuk fel.Utána tegyük bele a glicerint vagy a glükózt,és ezt keverjük a porcukorhoz.Gyúrjuk össze,és ugyanúgy légmentesen zárjuk zacsiba.

Mind két mázat színezhetjük de száradás után fakulnak a színek,vagyis világosabb lesz.Ezért gél állagú festékeket ajánlok.

Ennek a masszának nincs mellékíze....sőt még ízesíthetjük is pár csepp aromával.

jucus tortÁi

Látta 352 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Szász ilucika üzente 12 éve

Jucuskám!
Belőled árad az ügyesség! Irigyellek.
P.Ilucika

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Szuper!!!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

burger eva írta 1 napja a(z) Habcsok képhez:

Habcsok_2196263_2296_s

Kösz az értékelést.

Domján Mária írta 2 napja a(z) Habcsok képhez:

Habcsok_2196263_2296_s

Finom egyszerű édességet készítettél Évikém puszika

burger eva 2 hete új képet töltött fel:

Habcsok_2196263_2296_s

Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 2 hete itt:

vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok

Kőszeghy Anna írta 3 hete itt:

Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu