Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
6 tojás
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg kristálycukor
0,5 dl napraforgó olaj
2 dl tej
1 evőkanál csokis meggyaroma (vagy rumaroma)
13 dkg rétesliszt
17 dkg finomliszt
2 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor
8 kocka étcsoki
2 evőkanál tej
1 evőkanál mandulaaroma
7 dkg omlós keksz
1 evőkanál mogyoróvaj (vagy nutella)
A krémhez:
3 dl tej
4 evőkanál cukor
1 csomag csokis pudingpor (főzős)
1 evőkanál mandulaaroma
8 kocka étcsoki
7 dkg csokis-földimogyorós drazsé
3 púpos evőkanál mogyoróvaj (vagy nutella)
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket 2 csomag vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
A tojássárgákat 15 dkg cukorral fehéredésig verjük. Hozzáadjuk a piskóta hozzávalóit (olaj, tej, aromák, majd a száraz anyagok, a lisztek sütőpor és kakaópor következnek). A mikróban 350 W-on 2 percig melegítjük a csokit, majd ugyanennyit 2 evőkanál tejet is, és a csokira öntjük, majd az olvadt csokit is a masszába öntjük. 1 evőkanál mogyoróvajat is adunk hozzá, jól elkeverjük, végül a felvert fehérjehabot óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
Egy kisebb edénybe 1 merőkanálnyi kiveszünk a masszából. Az omlós kekszet megőröljünk, mozsár és turmixgép hiányában egy zacskóba tesszük, és egy sodrófával apró darabokra tördeljük, majd a kiszedett masszához adjuk.
Kikenünk-lisztezünk egy kisebb tepsit, beleöntjük a tésztát, tetejére tesszük a kekszes masszát.
15 percig nagy lángon (200 fokon), majd még 30 percet kis lángon (180 fokon) sül a süti, tűpróbáig.
Közben megcsináljuk a krémet. 3 deci tejben 4 evőkanál cukorral és kis mandulaaromával főzünk egy csokipudingot a főzős pudingporból. Ha kész, belekeverjük az étcsokit, valamint 3 púpos evőkanál mogyoróvajat. A mogyorós drazsét összetörjük, és 1 evőkanálnyit a krémbe teszünk.
A sütit félbevágjuk, megtöltük a krém 2/3 részével, majd a tetejét és az oldalán is bevonjuk a krémmel. A tetejére szórjuk a mogyoródrazsé darabokat. Az oldalára nekem nem volt elég a krém és durvára vágott diót tettem rá.
|
|
burger eva 2 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 2 hete itt:
vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok
Kőszeghy Anna írta 3 hete itt:
Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!