Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
• 2 kg burgonya
• 40 dkg parasztkolbász
• 10 db tojás
• 1/2 l tejföl
• só
• őrölt bors
• 1/2 dl étolaj
Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, sós vízben, héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, majd hagyjuk kihűlni.
A kolbászt felkarikázzuk. A tojásból hatot megfőzünk, megpucolunk.
2dl tejfölbe belekeverünk 4 nyers tojást, sót, borsot és 0,5 dl olajat.
A kihűlt főtt burgonyát felkarikázzuk, és óvatosan belekeverjük a tejfölös masszába.
Egy magasabb falú tepsibe rétegezzük. Alulra a tejfölös burgonya felét tesszük. Erre rákarikázzuk a tojást, majd következik a szeletelt kolbász végül a burgonya másik fele.
A kolbászos rakott krumpli tetejét megkenjük a maradék tejföllel, és előmelegített sütőben, 160 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük.
Savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A rakott krumpli a hagyományos hozzávalókkal, és jó sok tejföllel magában is isteni, de próbálkozhatunk különféle hozzávalókkal változatossá tenni.
Használhatunk hozzá, szeletelt bacont, vöröshagymát, sajtokat (füstölt, trappista..), de van aki besamell mártással, tejszínnel vagy párizsival készíti.
Érdemes kísérletezgetni vele, mert végeredményként kiadós egytálételt kapunk, mely viszonylag gyorsan összeállítható, és egy kis savanyúsággal tálalva tökéletes ebéd.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Paradicsom leves, pirított kenyérkockával, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
szanto hajnalka írta 2 napja a(z) Szavarin képhez:
Nagyon fincsi ez a suti!Meg nem keszitetem de mar ra ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Szavarin képhez:
Éva köszönöm szépen! Még nem ettem ilyen sütit, de ...
szanto hajnalka írta 3 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Koszonom Annacskam a szep szavakat!Probalkozom ...
burger eva 3 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Szia Hajnikám! Nézegettem a sütis galériádat, és a benne ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!