Finomságok Konyhája: Kolbászos rakott krumpli (kép)

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13021 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Kolbászos rakott krumpli

Hozzávalók:
• 2 kg burgonya
• 40 dkg parasztkolbász
• 10 db tojás
• 1/2 l tejföl
• só
• őrölt bors
• 1/2 dl étolaj
Elkészítés:
A burgonyát megmossuk, sós vízben, héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, majd hagyjuk kihűlni.
A kolbászt felkarikázzuk. A tojásból hatot megfőzünk, megpucolunk.
2dl tejfölbe belekeverünk 4 nyers tojást, sót, borsot és 0,5 dl olajat.
A kihűlt főtt burgonyát felkarikázzuk, és óvatosan belekeverjük a tejfölös masszába.
Egy magasabb falú tepsibe rétegezzük. Alulra a tejfölös burgonya felét tesszük. Erre rákarikázzuk a tojást, majd következik a szeletelt kolbász végül a burgonya másik fele.
A kolbászos rakott krumpli tetejét megkenjük a maradék tejföllel, és előmelegített sütőben, 160 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük.
Savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A rakott krumpli a hagyományos hozzávalókkal, és jó sok tejföllel magában is isteni, de próbálkozhatunk különféle hozzávalókkal változatossá tenni.
Használhatunk hozzá, szeletelt bacont, vöröshagymát, sajtokat (füstölt, trappista..), de van aki besamell mártással, tejszínnel vagy párizsival készíti.
Érdemes kísérletezgetni vele, mert végeredményként kiadós egytálételt kapunk, mely viszonylag gyorsan összeállítható, és egy kis savanyúsággal tálalva tökéletes ebéd.

egytál

Látta 371 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Domján Mária üzente 11 éve

Gusztusos nagyon finom
Köszönöm szépen a receptet

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 4 hete itt:

Búcsúzunk a KLUB tagjaitól. Kérlek tartsatok meg emlékezetetekben! Anna ( Anikó)

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu