Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A tésztához:
50 dkg finom liszt
2,5 dkg élesztő
2,7 dl tej
2 ek.cukor
csipet só
6 dkg vaj
1 db tojás
A töltelékhez:
40 dkg mogyorós csoki krém vagy nutella
15 dkg durvára vágott dió
A koszorú lekenéséhez:
1 db tojás
A tetejére:
5 dkg kristálycukor
5 dkg durvára vágott dió
1 cs vaníliás cukor
1 dl tej
Előkészítés: Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt és a többi hozzávalóval együtt begyúrjuk a tésztát. Alaposan kidolgozzuk /kézzel vagy géppel /majd egy órát meleg helyen kelesztjük. Összekeverjük az 5 dkg cukrot az 5 dkg dióval.
Elkészítés:A tésztát 2-3 mm vastag téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a csoki krémmel, megszórjuk a durvára vágott dióval. Szorosan felcsavarjuk, kört formázunk belőle. A végeit összedolgozzuk. A tésztát bevagdossuk, mintha szeletelnénk, de nem vágjuk be csak félig és 15-20 percet pihentetjük. Lekenjük felvert egész tojással, megszórjuk a cukros dióval és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve forrón meglocsoltam vaníliás, cukros tejjel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gulyás leves, citromos túrós palacsinta és ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Paradcsomszósz húsgombóccal. képhez:
József örülök, hogy jöttél! Finomakat hoztál!
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Vegyes gyümölcsleves. képhez:
Finom!-szeretem! Nálunk tegnap volt almaleves.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Rakottkelkáposzta. képhez:
Hmm!-de finomat főztetek József! Annyira szeretem, hogy...
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Garáz József 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 5 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
Anna Köszönöm szépen a nevükben .
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!