Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
A piskótához: /27cm-es tortaforma/
10 db tojás
20 dkg finomliszt
20 dkg kristály cukor
1 csomag sütőpor
A krémhez:
5 dl tej
5 dkg vaníliás pudingpor
10 dkg kristály cukor
5 dkg vaníliás cukor
4 dl hulala tejszín
2 dl habtejszín
1 csomag zselatin
1 doboz őszibarack befőtt
A díszítéshez:
tejszínhab
őszibarack szeletek
Elkészítés: A piskótához: /27cm-es tortaforma/
A lisztet elkeverjük a sütőporral és átszitáljuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A sárgáját a maradékcukorral kihabosítjuk és óvatosan a fehérjéhez adjuk. Apránként hozzákeverjük az átszitált lisztet majd a masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Ha megsült a piskóta a formát körbevágjuk,levesszük a karikát és a forma alját is. A tortánkat kihűlés után három lapba vágjuk.
A krémhez: A tejjel, pudingporra és a cukorral megfőzzük a pudingot és hagyjuk kihűlni. A zselatint egy deci vízben felforraljuk /mikróban vagy gőzfürdőn, hogy ne égjen le/.
A hulalát a habtejszínhez öntjük és kemény habbá verjük. A kihűlt pudingot botmixerrel átkeverjük és a kihűlt de még folyós zselatinnal együtt a tejszínhabhoz adjuk.
Az őszibarackbefőttet leszűrjük és /3-4 darabot tegyünk félre a díszítéshez/apró kockákra vágjuk.
Az alsó lapot megkenjük a krém harmadával és megszórjuk az összevágott barack felével. Rátesszük a második lapot megkenjük krémmel és rászórjuk a maradék barackot. Ráhelyezzük a felső lapot és lekenjük a tetejét és körben az oldalát a maradék krémmel. Külön felvert tejszínhabbal és őszibarack szeletekkel díszítettem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
A receptet Mikus Melindától kaptam. A recept eredetije itt található: http://sutik-es-szatyrok.blogspot.hu/2013/10/oroszkrem-torta.html
|
|
Kőszeghy Anna írta 11 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Paradicsom leves, pirított kenyérkockával, ...
Kőszeghy Anna 11 órája új képet töltött fel:
szanto hajnalka írta 1 napja a(z) Szavarin képhez:
Nagyon fincsi ez a suti!Meg nem keszitetem de mar ra ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Szavarin képhez:
Éva köszönöm szépen! Még nem ettem ilyen sütit, de ...
szanto hajnalka írta 2 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Koszonom Annacskam a szep szavakat!Probalkozom ...
burger eva 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Szia Hajnikám! Nézegettem a sütis galériádat, és a benne ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!